Home Nogomet Istra 1961 JAVIER, TIENES QUE FIRMAR VALENTA | Što se čeka s potpisom porečkog...

JAVIER, TIENES QUE FIRMAR VALENTA | Što se čeka s potpisom porečkog napadača?

SHARE
Emanuel Valenta (FOTO: Alex Knapić)

Istra 1961 počela je dovoditi igrače koji imaju nešto u sportskom životopisu, iako je još uvijek upitno tko će od njih postati pojačanje. S druge strane, vratio se Einar Galilea koji već trenira s Puljanima, a veznjak je lani bio u najbolju ruku prosječan te je dojam da trenutno u kadru ima boljih na toj poziciji.

Međutim, fascinira upornost španjolskih čelnika da odbijaju mlade igrače s istarskog poluotoka. Njihovo ponašanje gotovo da se može nazvati bahaćenjem jer nakon „slučaja Maružin“, i u ovom prijelaznom roku imamo sličan slučaj.

Emanuel Valenta je prema izvorima bliskim klubu svojim igrama i ponašanjem „kupio“ trenera Preleca koji je to i pokazao uvrštavanjem u prvu jedanaestorku na dvije utakmice, a ovaj je čak i „vratio uslugu“ pogotkom. Dojam je – Valenta nam može pomoći u Prvoj HNL.

Situacija je vrlo jasna. Čak i ako se Valenta ne „dopada“ novom sportskom direktoru Javieru Moranu, ovaj ga mora potpisati. Em će si kupiti mir s navijačima, em je Valenta sigurno jeftiniji od prosjeka Prve HNL, em je pokazao da može pomoći ovakvoj Istri 1961.

Ali, nemojte ga vrijeđati ponudama koje može dobiti i u četvrtom nogometnom rangu Hrvatske kako bi onda mogli pričati kako je „otišao zbog para“.

Javier, tienes que firmar Emanuel Valenta. Hoy. No manana, hoy.