Home Rukomet Prva HŽRL JAVIO SE PREDSJEDNIK ŽRK UMAG, BORIS JOLIĆ: “Odlučio sam dati ostavku!”

JAVIO SE PREDSJEDNIK ŽRK UMAG, BORIS JOLIĆ: “Odlučio sam dati ostavku!”

Iako je predsjednik ŽRK Umag doslovno rekao kako se osjeća očitovati zbog teksta u Glasu Istre (nigdje ne spomenuvši IstraSport), ne trebamo objaviti priopćenje kojeg je poslao predsjednik Jolić, ali to činimo – rekli bismo, iz usluge prema “napadnutim” igračicama.

“Slijedom izdanog članka u Glasu Istre od 3. siječnja 2023. osjećam se dužnim očitovati.

Prije sada već duže od deset dana, igračicama Jajčević i Miočinović, odlukom Uprave, priopćeno je da su dobile otkaz u ŽRK Umag na mjestu igračica, dok im je ponuđeno da nastave trenirati članice mini rukometa.

Nakon uručenog otkaza, te nakon primljene salve prijetnji i uvreda, a znajući da im se otkazom utječe na egzistenciju, i dalje je stav Uprave bio da iako kao igračice nisu „pomladak Umaga“ već su doselile u Umag prije više godina, nastave trenirati djecu mini rukometa, te im je dato na raspolaganje vrijeme od cca 25 dana da pronađu drugi klub ili ostanu u ŽRK Umag i nastave trenirati djecu mini rukometa i o tome povratno obavijeste Upravu kluba. 

Međutim, 2. siječnja 2023. očekujući igračice da krenu s fizičkim pripremama u dvorani Stella Maris, dio igračica, od toga jedna maloljetnica i dvije mlađe punoljetnice, objavljuju, predvođene s sada već bivšim igračicama Jajčević i Miočinović, da više neće trenirati i igrati rukomet zbog odluka Uprave!!??

U isto vrijeme, Jajčević i Miočinović daju ostavke na mjesto trenera mini rukometa u ŽRK Umag, koje su na licu mjesta prihvaćene, dok u istim trenutcima, iznenađuje me dolazak novinara Glasa Istre, kojeg zbog ne snalaženja, nespretno molim da napusti dvoranu…

Uprava je izravno tražila da kapetanica i do kapetanica rade na timu, timskom duhu i ujedinjenju (onome što je smisao sporta), te da detektiraju eventualne probleme obzirom da smo zbog manjka kadra bili prisiljeni dovesti strankinje (u seniorskoj ekipi imali smo samo pet igračica iz vlastite škole ), a da smo u cjelini smatrali da imamo kvalitetnu ekipu, s hendikepom u rosteru, te s vidljivim emocionalnim problemom u kolektivu kojeg tada nismo znali identificirati.

Sada već bivše igračice ŽRK Umag, Jajčević i Miočinović, tokom igračke sezone, ucijenile su klub u više navrata. Prvi puta, nakon dvije odigrane utakmice, Miočinović je prijetila odlaskom iz kluba ukoliko joj se ne počne sufinancirati stan, kako smo u tom trenutku imali 10 igračica, Uprava je pristala.

Drugi puta, nekoliko dana prije mini turnira u Labincima, Jajčević i Miočinović su zahtijevale ponovno povećanje plaće u suprotnom će javiti roditeljima da više neće trenirati djecu. S svim napravljenim ustupcima, klubu se stvorilo financijsko opterećenje s kojim se nije računalo, te da se isti izdatci ne mogu podnijeti bez dodatnih sponzora.

Kao trenere mini rukometa, Uprava ih je tražila da djecu animiraju, da ih nakon utakmica odvedu u šetnju gradom, na advent, na sok ili na ne popularni MCDonalds i drugo, te da uzmu R1 račun na klub po kojem bi im se troškovi refundirali, jer smo smatrali da moramo raditi na animaciji, obzirom da su Minići temelj kluba, a klub s 25 Minića je loš temelj!!!

Također, za kraj godine, traženo je od trenerica da organiziraju na zadnjem treningu, prije podjele poklona (koje je Uprava kupila od razlike na zaradi kalendara), 10-15 minuta treninga u smislu da članice budu treneri svojim roditeljima, potom da otvaramo poklone, te da se družimo uz sokove i grickalice, što su trenerice odbile kao i druge animacije.

Zahtjevom Uprave, da spajaju i rade na timskom duhu, igračice su radile razdor, što je potkrijepljeno napravljenim koracima u zadnja dva dana, zbog vlastitih interesa, pritom ne mareći o mladim kolegicama, povukle su ih (za sada) iz sporta, a ovim putem pozivam naše mlade članice kao i njihove roditelje da ih podrže, te da se vrate sportu.

Bitno je naglasiti da je Uprava kluba, znajući da će uručiti igračici Jajčević otkaz, nekoliko dana prije uručenja otkaza, platila magnetnu rezonancu, privatnog doktora, privatne terapije u klinici, u vrijednosti od nekoliko tisuća kuna u nadi da će sama odlučiti o nastavku igračke karijere.

Klub je za 2023. godinu imao planove, a uz prethodnu suglasnost gradova Buje i Novigrad, otvoriti dvorane pod ŽRK Umag u svrhu jačanja baze i razvijanja ženskog rukometa. Radili smo na socijalizaciji, gdje su naše seniorke provele pred Božićno poslijepodne u Umaškom staračkom domu, gdje su se upoznale s osnivačem kluba, a isto je bilo u planu za mlađe kategorije.

Iako nisam rukometaš, klubu sam se priključio na molbu poznanika, isključivo kao volonter, s željom da u gradu u kojem lijepo živim, vratim jedan dio, na žalost, nastavno natpisima u medijima, na društvenim mrežama i komunikacijskim kanalima, te općenito nastalu situaciju koja se događa kroz zadnja dva dana, odlučio sam dati ostavku na mjesto predsjednika ŽRK Umag, a vas sugrađane pozivam da preuzmete upravljanje klubom, a prvenstveno roditelje naših članica, da se aktivno priključite, preuzmete inicijativu i usmjerite klub, te da osvjetlate obraz rukometnog Umaga.

Na današnjem sastanku s roditeljima članica mini rukometa i Jajčević/Miočinović, dogovoreno je da trenerice ponovno nastave s treninzima mini rukometa.

Moja je namjera bila graditi, nikad rušiti. Unaprijed Vam zahvaljujem na vremenu i sportski Vas pozdravljam!

S poštovanjem, Boris Jolić.

Previous articleStoja protiv Samobora u subotu otvara drugi dio sezone Prve muške lige
Next articleNa Novogodišnji malonogometni turnir u Labinu već se prijavile 22 seniorske momčadi, traže se još dvije!