Home Nogomet Treća HNL Zapad JE LI HDZ TOLIKO JAK? Crikvenica ima 47 registriranih igrača mlađih od...

JE LI HDZ TOLIKO JAK? Crikvenica ima 47 registriranih igrača mlađih od 18 godina, a želi u Drugu HNL

SHARE

Ovaj put čak nismo mi ni zvali, nego su nama javili da objavimo svojevrsni demantij. Naime, na nama bliskom portalu SportCom novi trener Crikvenice Siniša Mihić izjavio je kako ga je na Kiriju privuklo i to što klub želi plasman u viši rang.

„Objavi dok je vrijeme, da ne stvaramo probleme gdje ih nema, Crikvenica nikako ne može dobiti licencu za Drugu HNL. Niti HDZ nije toliko jak, a jak je. Naime, tom je klubu, kao i mnogim drugima, udovoljeno da igraju Treću HNL bez kategorije juniora, što je obaveza bila i za Treću HNL. Dakle, ljudi nemaju juniore u sezoni 2020/2021, budimo ozbiljni“, poručio nam je izvor blizak HNS-ovim strukturama odlučivanja.

Prije nego li Kirci krenu „napadati“ sa svih strana, Crikvenici želimo najbolje moguće rezultate ove jeseni i sve bodove osim protiv istarskih klubova, ali činjenica je da je malo neobično da se netko s 47 registriranih igrača mlađih od 18 godina prijavi za Drugu HNL. Za usporedbu, mnogima će pasti na pamet Croatia Zmijavci koji imaju taj broj na 124 igrača ispod 18 godina.

Međutim, bez obzira na broj igrača, za ulazak u viši rang mora klub imati obvezne kategorije godinu dana prije u natjecanju, što Kirci nemaju. No, ne bi bilo čudno da HNS, najvjerojatnije pod ‘zavrnutom rukom’ politike to promijeni pa sačekajmo ljeto.