Home Nogomet Ostalo Je li Igor Žiković i dalje predsjednik NSŽI-a?

Je li Igor Žiković i dalje predsjednik NSŽI-a?

U petak se u Zagrebu održao Međužupanijski odbor NS Rijeka unutar kojega svaki županijski nogometni savez predstavljaju tajnik i predsjednik istog. Na stranu to što se tamo odluči(va)lo, ovog puta bitna je i forma, ne samo sadržaj.

Naime, na Međužupanijskom odboru NS Rijeka održanom prije dva mjeseca uz glavnog tajnika Ivetića, Istru su predstavljali Darko Raić Sudar i Igor Žiković. Namjerno ne pišemo funkcije jer do današnjeg dana one nisu razjašnjene.

Iako je Raić Sudar potvrdio u više navrata kako ima dobru namjeru, čak i koliko-toliko jasan plan rada, on još uvijek ničim nije pokazao da je predsjednik NSŽI-a. S druge strane, u petak je u Zagrebu NSŽI uz Ivetića predstavljao, pogađate, Igor Žiković.

Da podsjetimo, ukoliko Raić Sudar nije mogao, njega su trebali logikom mijenjati aktualni dopredsjednici Černjul i/li Barbo. Postoji „mali milijun“ opravdanja, vjerojatno već spremnih, od strane Ivetića i Žikovića, kako se to, eto tako dogodilo ovog puta, a sve kako bi sakrili nepobitnu činjenicu – taj dvojac vodi NSŽI i dan danas.

I dok je za Ivetića (nažalost) jasno kako će on na toj poziciji biti dokad želi (naime, Statut NSŽI prema 48. članku predviđa kako IO imenuje tajnika na vrijeme od četiri godine, ali mi usprkos trudu nismo uspjeli doznati kada se posljednji put raspravljalo, imenovalo i produžilo mandat sadašnjem tajniku), pomalo je suludo da smo dobili i predsjednika kojem mandat ne ističe – nikad.

Igor Žiković znao se nasmijati kad ga telefonskim putem oslovimo s „predsjedniče“, i momentalno naglasiti kako je Raić Sudar predsjednik NSŽI-a. Bez da se itko ljuti, dosad to niti jedan niti drugi djelima nisu pokazali.