Home Nogomet Ostalo Je li na adresi Portić 3 sjedište Nogometnog središta Rijeka ili “Uprave...

Je li na adresi Portić 3 sjedište Nogometnog središta Rijeka ili “Uprave državne bezbednosti”?

SHARE
FOTO: Ilustracija

Vremena se mijenjaju, a s njima i kadrovi koji rade u organizacijama koje okupljaju nogometne klubove. Međutim, ne svugdje. Povod za prvu rečenicu je današnji mail između dva djelatnika NS Rijeka koji je integralan prenesen klubovima pa smo i mediji saznali na kakvoj smo cijeni.

Da skratimo, u mailu kojeg tajnik NS Rijeka Branko Kajfeš šalje kolegi Zvonku Sobolu stoji sljedeće:

„Šalji svim klubovima Treće HNL, Šprajceru, ŽNS-ima i Fonoviću. NIKAKO MEDIJIMA. Pozz“, piše Kajfeš svom kolegi, a inače kirurški precizni Sobol ne čita pozorno pa taj mail samo proslijeđuje klubovima. I realno, ne čini nikakvu iole važnu grešku jer u tom mailu nema ni trunke nečeg ‘tajnog’.

Dakle, mail sadrži prijave i upute za klubove koji naredne sezone žele igrati četvrti rang HR nogometa, odnosno ligu koja će se zvati Treća HNL Zapad. U njemu je službeno glasilo HNS-a, Kalendar aktivnosti HNS-a za 2022. godinu, također javan dokument te dopis u kojem Kajfeš klubove upoznava s tim da je rok za prijavu 16. veljače, a rok za predaju dokumentacije 30. travnja.

Konačna odluka donosi se 20. lipnja 2022. godine, a HNS neće licencirati ovaj rang natjecanja, već će se koristiti Odluka o uvjetima/kriterijima, ali također propisana od strane HNS-a.

Dakle, nema nijednog, ali nijednog razloga da ovo ne bi prenijeli mediji, štoviše, neki klubovi češće otvaraju IstraSport i ostale sportske portala nego službeni mail pa bi mnogi prije vidjeli ovako.

Još jedanput, vremena se mijenjaju – a krajnje vrijeme je da se ove začahurene strukture nogometnih organizacija malo otvore prema medijima. U NSŽI-u su napravljeni nekakvi koraci prema naprijed, makar mali.

Ali, čini se da u Rijeci još uvijek vrijedi ona – „brzo, skri pod jaketu!“ Ma, čemu to? Nemojmo ljudi zaboraviti da je na adresi Portić 3 u Rijeci Nogometno središte Rijeka, a ne “Uprava državne bezbednosti”.