Home Košarka Mlađi uzrasti Jedan od najvećih potencijala istarske košarke potpisao za Pulu 1981

Jedan od najvećih potencijala istarske košarke potpisao za Pulu 1981

SHARE
Gvido Guštin

Osim seniorskog pogona, čelnici Pule 1981 rade i na popunjavanju omladinskih kategorija. Gvido Guštin, rođen 2001., jedan od najboljih juniora na istarskom poluotoku, potpisao je ugovor s Pulom 1981.

Čak 201 centimetara visoko krilo stiže iz Pazina, gdje je u prethodnim sezonama nastupao za sve mlađedobne kategorije, kao i za seniorsku ekipu u kojoj je bio jedan od najistaknutijih igrača u A2 ligi Zapad.

Guštin će biti na prvoj prozivci u ponedjeljak, a trener Sandro Nicević očekuje da mladi Pazinjan tijekom čitave sezone bude priključen seniorskoj ekipi Puležana.

Također, bivši kadetski reprezentativac Hrvatske će najvjerojatnije dvojnom licencom biti registriran i za matični Pazin pa minuta u nadolazećoj sezoni ne bi trebalo manjkati.

Podsjetimo, košarkaši Pule 1981 u ponedjeljak 19. kolovoza započinju pripreme za sezonu 2019/20. Seniorska ekipa će se, pod stručnim vodstvom trenera Sandra Nicevića, okupiti u Domu Sportova Mate Parlov gdje će se u 18 sati održati prozivka te prvi trening.

Seniori će trenirati svakodnevno, ujutro i popodne, sve do početka sezone, koji je na rasporedu 5. listopada, kada u Pulu stižu Sesvete, u sklopu prvog kola Prve muške lige. Prije toga Bijeloplavi imaju već potvrđen nastup na 15. Memorijalnom turniru Josip Joža Sever te odlazak na turnir u Slovačku krajem rujna.