Home ISTRA Ostali sportovi Jedinstveni labinski projekt po 12. put – sve je spremno za novu...

Jedinstveni labinski projekt po 12. put – sve je spremno za novu Olimpijadu!

SHARE
Siniša Verbanac i Katja Faraguna

Danas se u prostorijama Sportske zajednice Grada Labina održala press konferencija povodom 12. Olimpijade OŠ Labinštine koja bi se trebala otvoriti u srijedu, 23. listopada u 10:30 sati u SC Franko Mileta.

Na press konferenciji su uz Sinišu Verbanca bili prisutni i mali Emanuel Saina, jedan od natjecatelja, Katja Faraguna, djelatnica Centra Liče Faraguna te njihova ravnateljica Martina Herceg. Nakon što je podsjetio zbog čega se ova manifestacija održava po 12. put i zahvalio se sponzorima, kao i svim profesorima tjelesne i zdravstvene kulture, ali i ravnateljima labinskih škola, tajnik SZGL Siniša Verbanac obznanio je kako će na ovom izdanju svoje vještine pokazati i štićenici Centra „Liče Faraguna“ koji će biti aktivni sudionici u dvije discipline – trčanje na 50 metara te bacanje loptice.

„Dosad su bili gosti, a od sad će s nama sudjelovati što je veoma lijepo i žao mi je da se to nije ostvarilo ranije“, rekao je na početku Verbanac, a onda na upit novinara objasnio: „Manjim školama to jako puno znači. U svima se osjeti natjecateljski duh, ali manje škole se još više daju u to kako bi mogle parirati što bolje većima. Mislim da sve govori činjenica da dok mi ovdje pričamo, a štrajk u školama traje, djeca iz OŠ Vitomir Širola Pajo iz Nedešćine, u velikoj dvorani vježbaju i treniraju rukomet. Velika pohvala svima na uloženom trudu“, kaže Verbanac.

Na kraju, podsjetimo da Olimpijada OŠ Labinštine traje od 23. listopada do 11. studenog, a da je ulaz slobodan na sva natjecanja. Neka igre započnu!