Home ISTRA Jedrenje Jedriličari Kvarnera sudjelovali na otvorenom PH

Jedriličari Kvarnera sudjelovali na otvorenom PH

Od 31. kolovoza do 3. rujna, natjecatelji jedriličarskog kluba Kvarner, boravili su u Postiri na otoku Braču gdje su učestvovali na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u jedrenju za kadete (U17) u klasama Optimist i Laser 4.7 u organizaciji jedriličarskog kluba Postira i Hrvatskog jedriličarskog saveza. Na regatu se odazvalo 189 jedriličara i jedriličarki iz cijele Hrvatske, u klasi Optimist učestvovalo je 145, a u klasi Lasera 4.7 – 44 natjecatelja.

Jedriličarski klub Kvarner u pratnji trenera Vlade Matijevića i Nenada Borića u klasi Optimist predstavljali su Manola Miletić, Dino Kalac, Dorian Čekada i Eugen Kulić Golja, a u klasi Laser 4.7 Viktor Kulić Golja.

Nakon ekipnog djela prvenstva u četvrtak su započela flotna jedrenja za obje klase. Klasa Optimist uspješno je odjedrila četiri plova, Manola Miletić je zauzela 65. mjesto u ukupnom poretku sa najboljim ulaskom u cilj na 21. mjestu u četvrtom plovu.

Dino Kalac je zauzeo 85., Dorian Čekada 93. i Eugen Kulić Golja 105. mjesto u ukupnom poretku. Klasa Laser 4.7 je idjedrila 5 plova, Viktor Kulić Golja je zauzeo 25. mjesto sa najboljim ulaskom u cilj na 17. mjestu u prvom plovu.