Home Nogomet Prva ŽNL Istra JESENSKI PRVACI 1. ŽNL – NK BANJOLE: Iskustvo i kvalitetan kadar učinili...

JESENSKI PRVACI 1. ŽNL – NK BANJOLE: Iskustvo i kvalitetan kadar učinili su sezonu impozantnom

SHARE

Nije da se bavimo previše poviješću natjecanja u Prvoj županijskoj nogometnoj ligi, no ne sjećamo se da je ikada jedna momčad na kraju jesenskog dijela (uz utakmicu manje) imala na svom kontu 94 posto osvojenih bodova. Ne sjećamo se da je jedna momčad učinila ovo što su Banjole učinile ove jeseni.

Iz kola u kolo neovisno o suparniku, momci Dragana Tomića, koji već punih dvanaest godina dirigira sa klupe u Banjolama, pokazali su da su, jednostavno, neprikosnoveni. Kada biste tražili jednu jedinu zamjerku, onu sitnu, neku ispod radara, naravno da biste je našli. Jedino susret sa Muntićem je utakmica u kojemu je momčad sa Prematinke odigrala na nekih 30-ak posto svojih mogućnosti. No, postoji razlog i za to. Bila je nedjelja, bilo je jutro, bila je, vjerojatno, i napeta noć iza njih. No, ipak, bio je to samo Muntić, pa su momci iz Banjola slavili sa samo četiri pogotka razlike.

Samo su jednu utakmicu odigrali neizvjesno. Onu sa Funtanom. Dijelilo je Funtanjane nekoliko minuta do osvajanja boda, no pojavio se tada Milivoj Simeunović, koji se ionako najčešće pojavljuje ako ne ide, i svladao Milocania u 88. minuti za konačni trobod Banjola. Donekle ih je namučila i vineška Iskra koju su svladali identičnim rezultatom pogotkom Luchesia, no, ako se ne varamo, a mislim da se ne varamo, igralo se na potopljenom terenu, u gotovo nemogućim uvjetima te nedjelje.

Što sada i što dalje? Već smo pisali kako će ona odgođena utakmica protiv Žminja koja se igra vikend prije nastavka proljetnog dijela natjecanja, odrediti uopće sezonu u Prvoj ŽNL. Ukoliko momčad sa Prematinke pobjegne na devet bodova ostatku društva, kadar kojim raspolaže Dragan Tomić to jednostavno neće propustiti.

A kadar, on je definitivno impozantan.

Matija Bagarić je igrač koji je najviše oplemenio igru Banjola ove jeseni. Pokušao je lani pomoći Valbandonu, no nije uspio, ali sada u 34-oj godini uživa u svakom trenutku provedenom na terenu.

Sanel Imširević je pak tri godine apstinirao od velikog nogometa, i sada na povratku u Banjole proživljava novu mladost. Sa devet postignutih pogodaka prva je napadačka violina Kluba.

U tridesetoj se godini iz Austrije ovoga ljeta vratio Miralem Rešidović. Vratar koji je prošao nogometne škole, vratar koji je vjerojatno da je bilo malo više razumijevanja mogao napraviti kudikamo kvalitetniju nogometnu karijeru. Vratar koji je, da budemo načisto, ogromno pojačanje za Tomićevu momčad.

Kada ga vidiš na terenu, imaš osjećaj da mu se ide kući, da mu se ne da, da ga je netko natjerao da bude na travnjaku. No, Michel Bobić, stoper pristigao sa Velog Vrha dao je dodatnu dozu sigurnosti u obranu lidera jeseni, u tom, nekom svom “cool” stavu.

Nadodamo li ovoj navedenoj četvorici Danijela Božičevića sa šest postignutih pogodaka od kojih su neki bili ključni, zatim Davida Luchesia koji je iz godine u godinu sve briljantniji, pa Andriju Šnura koji je svojih sedam pogodaka postigao u 489 minuta, te na sve njih nadovežemo Milivoja Simeunovića koji povuče kada je najpotrebnije, dobijete fenomenalno šugo kojemu samo treba malo začina.

A začin na priču Tomićeve momčadi, onaj pravi začin koji jelo čini ovoliko ukusnim je najpozitivniji lik županijskog nogometa, kapetan momčadi Emrah Ćosić. Bez njega, i bez njegove pozitive, bez njegovog profesionalnog, ali nadasve prijateljskog odnosa prema svakom članu momčadi, ovaj bi jesenski prvak bio samo to, prvak. Ovako, iza Banjola je puno više toga od same činjenice da su osvojili naslov prvaka.

Uz navedene, svoj su doprinos fantastičnom rezultatu dali i ostali igrači, a to su  Mateo Hrelja, Anel Salihović i Mauro Čude, zatim Amerikanac Kevin Bryan Correa te Andrej Matejčić, Nebojša Toprek i Mateo Balen koji su kroz nešto malo više od dvjestotinjak minuta dali ono što se od njih očekivalo.

Dragan Tomić polako je uvodio i mlađe snage, pa je svoju prigodu koju je čak i vrlo dobro iskoristio dobio Lukas Modrušan kroz tristotinjak minuta, a Luka Cukon, Antonio Medvid, Liam Šabić i nešto stariji Luka Ključević osjetili su kako je biti dio momčadi koja je ove jeseni pokorila županijski nogomet.