Home Rukomet Premijer HMRL Josip Maršan: Izvukli smo maksimum

Josip Maršan: Izvukli smo maksimum

Josip Maršan (lijevo) (FOTO: MRK Umag)

Ozljede su glavni krivac što su Umažani nakon prvog dijela Premijer HMRL (samo) polovični. No, teško je ovo okarakterizirati kao loš rezultat, kada je to donijelo peto mjesto s aktivnim izgledima za ulazak među četiri najbolje momčadi.

Josip Maršan u Umag je stigao kao “ministar obrane”, čovjek koji će prvenstveno biti zadužen za taj segment igre. Međutim, kako je vrijeme odmicalo, a klupska “ambulanta” se punila igračima, tako je stasiti Zadranin postajao sve važnija karika i u ofenzivi.

Moram priznati da smo na početku sezone očekivali bolji plasman od trenutnog petog mjesta, ali obzirom na mnogobrojne ozljede i s time da nijednu utakmicu nismo odigrali u kompletnom sastavu, to je realnost. No, i iz toga se može uvijek izvući nešto pozitivno pa su se tako ove polusezone potpuno afirmirali igrači 2000. godište i pokazali da se ravnopravno mogu nositi sa svima u ligi.”

Beliga, Horozović i Sinčić su već nešto iskusniji, ali Koler i Maros “uletili” su u seniorsku rotaciju tek ove jeseni i dojam je, nisu razočarali… “Kad sve zbrojimo, možemo ipak polusezonu ocijeniti pozitivno jer smo izvukli maksimum iz situacije. A da je bilo još malo sreće, mogli smo i više, ali smo primjerice u tri gostujuća susreta gubili sa po jedan razlike.”

Liga je izuzetno zanimljiva, s time se slaže i Maršan: “Po mom mišljenju, za naslov će se boriti Dubrava i Poreč. Dubrava ima najveću rotaciju i već su dugo na okupu, a Porečani zbog dosadašnje bodovne zalihe i jer su se s par teških gostovanja vratili s punim plijenom. Na dnu će biti zanimljivo, Metalac je pokazao da može biti neugodan i na strani i kod kuće, ali ipak malu prednost dao bih Zametu.”

Kako je Maršanu u Umagu: “Mogu reći da sam zadovoljan, trener Lisica nam stvarno svima daje šansu, a mislim da sam je dobro iskoristio, kako u napadu, tako i obrambeno. Normalno, uvijek može i mora bolje, pa se ne treba zadovoljavati s ovime.”

Za kraj smo ostavili pitanje koja je bila najbolja, a koja najgora utakmica Umažana po njemu: “Definitivno najbolje smo odigrali protiv Dubrave na svom parketu. Od prvog do zadnjeg odigrali smo odličnu utakmicu, svi su dali svoj doprinos i zasluženo smo pobijedili. Najgore smo izgledali u drugom kolu, protiv Metalca u Zagrebu. Još uvijek pomalo neuigrani, napravili smo previše pogrešaka i krivih odluka što nas je na kraju i odvelo do poraza.”


PREMIJER HMRL – LJESTVICA

[jsStandings id =”16082″ columns =”played_chk;win_chk;lost_chk;draw_chk;point_chk;goalscore_chk;goalconc_chk;curform_chk”]