Home Nogomet Mlađi uzrasti Jučer je u Pazinu okončana Liga nogometašica NSŽI-a, prvu povijesnu titulu odnijele...

Jučer je u Pazinu okončana Liga nogometašica NSŽI-a, prvu povijesnu titulu odnijele su mlade Pazinjanke!

Liga za djevojčice NSŽI-a sigurno je jedan od najljepših projekata u posljednje vrijeme što se tiče istarskog nogometa, a jučer je u Pazinu, na Gradskom stadionu SC Egidije Marion koji je pod upravljanjem Pazin Sporta, odigrana i prva povijesna završnica te lige.

Nogometašice Pazinke su nakon odigranih jesenskih i proljetnih kola završile na prvom mjestu sa 27 bodova ispred ekipa Grobničana, Selekcije sjever-jug, Selekcije Labin, Istre 1961 žuti, Istre 1961 zeleni te ekipe Zvončara.

Po završetku natjecanja igračice svih ekipa dobile su medalje, prve tri ekipe nagrađene su peharima a pojedinačne nagrade osvojile su Kanita Jahić iz NK Grobničana za najbolju golmanicu, najbolji strijelac lige je Doria Gobo iz Istre 1961 dok je najbolja igračica lige pazinska igračica Tea Ladavac.

Podjelu nagrada uveličali su Božidar Miletić (glavni instruktor HNS-a za ženski nogomet i izbornik U17 reprezentacije), predsjednik NSŽI-a Darko Raić Sudar, glavni tajnik NSŽI-a Robi Fonović, savezni instruktor za ženski nogomet Nenad Glušica, ali i pazinska gradonačelnica Suzana Jašić.

Za pazinski klub prva je godina itekako važna, ali je ova liga povijesno važna za razvoj ženskog nogometa na našim prostorima. Pazinske nogometašice vrijedno treniraju iz tjedna u tjedan na Sportskom centru Egidije Marion, a naslov su pod vodstvom Mihe Rojine kojeg je jučer zamjenio Siniša Londero osvojile su:

Ana Bratulić, Iva Brajković, Ani Hrastić, Hana Ivanović, Leana Modrušan, Tea Ladavac, Ena Gregorović, Tea Ladavac, Mia Jovičić, Vita Černe, Lena Žufić, Hana Modrušan, Antea Štefanuti, Leana Pilat, Mia Cvitko, Lorena Kumer, Ana Lucija Modrušan, Nikol Zović te Natali Žulić.