Home ISTRA Atletika Jučer u Puli održane kvalifikacije Erste plave lige

Jučer u Puli održane kvalifikacije Erste plave lige

SHARE

Kvalifikacije Erste plave lige održane su jučer, 24. lipnja, u Puli na stadionu SRC Veruda u organizaciji Atletskog saveza Istre i uz tehničku potporu Atletskog kluba Medulin.  Vesela Erste atletska karavana svratila je i u Istru usprkos svim nevoljama koje se događaju u sportu u posljednje vrijeme.

Erste plava liga natjecanje je za najmlađe uzraste i održava se diljem Hrvatske, a natjecatelji se natječu u kategorijama po razredima, od 3. do 6. razreda. Najbolja dva plasirana iz svake discipline idu na finale, koje se održava u Zagrebu u sklopu poznatog Zagrebačkog mitinga, memorijala Hanžeković.

Nastupilo je 130 natjecatelja iz cijele Istre i dugo SRC Veruda, naš stari Uljanik, nije bio tako uređen za dječje atletsko natjecanje. „Čestitamo najboljima, posebno finalistima koji idu na finale u Zagreb, zahvaljujemo Zboru atletskih sudaca Pule, tehničkoj službi AK Medulin, Pulasportu i njihovim djelatnicima koji su nam uvijek potpora kod organizacije ovakvih zahtjevih natjecanja“, poručili su organizatori iz ASI-a.

Najveći problem od svih nevolja koje prate istarski sport u ova vremena je dotrajala i loša atletska staza, za koju se nadamo da neće još dugo biti na Verudi, i da se možemo i mi u Puli predstaviti atletskom svijetu s novom i modernom atletskom stazom. Najprije radi zdravlja naših atletičara, a onda i vrhunskih uvjeta za trening koje istarska i pulska atletika svakako zaslužuju.

Kompletnu galeriju fotograija i rezultate moći ćete vidjeti na stranicama i FB profilu Erste plave lige, te na stranicama Atletskog saveza Istre, www.asi.com.hr.