Home Nogomet Istra 1961 Juniore Istre 1961 porazio vlastiti stručni kadar

Juniore Istre 1961 porazio vlastiti stručni kadar

SHARE

I dok se ostatak prvoligaškog društva nalazi u već poodmakloj fazi priprema i odigrava oglede protiv, recimo to tako, relevantnih suparnika, pulska je Istra 1961 danas započela svoj put. Doduše, sa juniorskom momčadi.

Valjda je i struci i ostalim čimbenicima u klubu apsolutno normalno nakon dva dana priprema na teren poslati juniore, pa ako se što dogodi negativno, bolje je da se dogodi njima nego seniorskom kadru.

U sastavu Collao, Džemaili, Maurić, Krčalić, Žgomba, Rovis, Hmura, Tomić, Mujkić, Gobbo, Corelli, te na klupi sa ostatkom juniorskog kadra gdje su svoju prigodu čekali Rojnić, Travaglia, Glavaš, Pohmajević, Flego, Glavan i Ostović, plus vratar Majkić, pulski su klinci dali što su mogli.

U prvome dijelu nismo vidjeli apsolutno ništa, ni od jedne ni od druge momčadi. Jedan pokušaj dečki iz Žarkova, uspješno je neutralizirao Collao, dok pulska momčad nije ni jednom priprijetila.

Nastavak je ponudio nešto opasnije goste koji su do vodstva stigli petnaest minuta prije kraja susreta, a do konačne pobjede od 0:2 u 80. minuti, i na taj način otvorili ovaj 8. Arena Cup pobjedom, te uzvratili Istri 1961 za poraz doživljen prije dvije godine na istome mjestu.

No, ključno je pitanje kome je ova aktivnost Puležana danas uopće bila namijenjena? I koje su pouke iz nje danas izvučene? Vjerojatno nikakve. Gledatelju namjerniku ili slučajnom prolazniku kroz Medulin ovog današnjeg jutra to ipak neće biti jasno.

I ovaj je današnji susret u svim svojim oblicima pokazao samo jedno. Klupske strukture, i stručne ali i one druge unutar pulskoga prvoligaša, evidentno je, pojma nemaju što rade i zašto to što rade uopće i rade!