Home ISTRA Ostali sportovi Juniorke ŽKK Istra Poreč prvakinje države, seniorke u subotu igraju uzvrat europskog...

Juniorke ŽKK Istra Poreč prvakinje države, seniorke u subotu igraju uzvrat europskog četvrtfinala

Ovog vikenda igračice, mlađe juniorke, ženskog kuglačkog kluba Istra, igrale su u  Zaprešiću ekipno prvenstvo Hrvatske u kategoriji U18. U ekipi bile su sestre Dora i Nika Štetić te sestre Nina i Dea Gašparini.

Ukupno su oborile 2265 čunja i osvojile prvo mjesto ispred ekipe Endi-Tekstilca iz Zagreba koja je oborila 96 čunja manje (2169), treća je bila ekipa Kustošije iz Zagreba sa 2163 oborena čunja.

Na taj način potvrdile su prošlogodišnje također osvojeno prvo mjesto u skoro istom sastavu,samo što je umjesto Dee Gašparini (koja nije imala još pravo igranja) nastupala  treća sestra Tea Štetić. Ove mlade igračice su budućnost Kluba, gdje već sada nastupaju za seniorsku ekipu.

U subotu, 17. veljače seniorska ekipa ženskog kuglačkog kluba Istra iz Poreča, dočekuje uzvratni susret sa ekipom Poelwitz iz Njemačke. Prvi susret odigran je kod njih i Istra je izgubila rezultatom 7:1.

Radi se o vrlo jakoj ekipi koja je oborila 3695 čunja, što je  prosječno preko 615 čunja po igračici. Igračice Istre su odigrale dobru utakmicu, ali bilo je dovoljno tek za častan poraz.

Ovo je treći susret između tih dviju ekipa i nažalost igračice Poelwitz su svaki puta bila pobjednice. Sada dolaze u Poreč gdje će domaće igračice pokušati dobrom igrom izboriti odlazak na finalni turnir Champions lige.

Osim dobre igre potrebna je i pomoć sa tribine, pa zato se pozivaju navijači, ljubitelji kuglanja i oni koji ne znaju što je kuglanje da dođu u kuglanu Doma obrtnika i svojim navijanjem pomognu Porečankama. Utakmica počinje u subotu, 17.02. u 13 sati.