SHARE

U susretu 5. kola Jedinstvene kadetske lige Stoja je u neizvjesnoj i uzbudljivoj utakmici pobijedila Vrijednosnice Osijek rezultatom 84:81.

Mladi Puljani su dobro otvorili susret i kontrolirali ga sve do polovice druge četvrtine kada dolazi do pada koncentracije i energije što gosti iz Osijeka objeručke prihvaćaju i preokreću rezultat u svoju korist te odlaze na odmor s vodstvom 47:43.

U trećoj četvrtini domaćini pojačavaju agresivnost u obrani i ubrzavaju igru u napadu pa ovu dionicu dobivaju rezultatom 23:15.

Neizvjesnu završnicu zakomplicirao je gostujući Gabrijel Flanjak sa dvije vezane trice za 83:79, na 1:30 do kraja. Nakon dva neiskorištena napada, isti je igrač ubacio dvicu za 83:81 dvanaest sekundi prije kraja. Roko Cetina je za domaćine nakon toga ubacio jedno bacanje za 84:81, a Flanjak promašio tricu za eventualni produžetak.

U redovima domaćina najistaknutiji su bili Petar Ivančić sa 22 skoka i 20 koševa te Noel Mardešić sa 27 koševa i 12 skokova dok je kod gostiju najbolji pojedinac bio Gabrijel Flanjak sa 37 postignutih poena.