Home Nogomet Treća HNL Zapad KAKAV BILTEN ZA KRAJ | Odgođena utakmica Buje-Pomorac 1921, žuti kartoni, kazne...

KAKAV BILTEN ZA KRAJ | Odgođena utakmica Buje-Pomorac 1921, žuti kartoni, kazne i jedanaesterac u Rovinju…

FOTO: Luner studio

Izašao je danas bilten/glasnik Treće NL Zapad, posljednji u ovoj godini. Kao prvo, odgođena utakmica zbog vremenskih neprilika, odigrati će se 7 dana prije početka proljetnog dijela natjecanja.

Druga stvar koja je značajna u biltenu jest broj kartona. Nakon 13 utakmica Cres je u tom segmentu najgori, dobio je 35 žutih i četiri crvena kartona, a slijede ih labinski Rudar s 29 žutih i tri crvena te Rovinj s 29 žutih i dva isključenja.

S druge strane, Uljanik, drugoplasirani u ligi, je dobio 12 žutih kartona u 13 odigranih utakmica. Za usporedbu, PSG je u francuskoj ligi u 13 utakmica, uz posjed lopte 68%, dobio 18 žutih kartona. Gol razlika PSG-a je 34:11, a Uljanika 25:12. Nogomet je zanimljiva igra.

Maksimalni broj minuta odigrali su vratari Marko Sušak (Cres), Mauro Mendiković (Pazinka), Matko Božičković (Naprijed), Igor Herman (Naprijed), Matija Ugrinović (Vinodol), Marino Godinić (Nehaj), Sandro Srok (Kraljevica) te igrači Ivan Rojnić (Pazinka), Borna Znamenaček (Kraljevica), Benjamin Golubić (Medulin 1921) te Domagoj Barac (Vinodol).

Najvišu prosječnu starosnu dob igrača u igri imaju Cres (24.9), Buje (24.6) i Pomorac 1921 (24), a najnižu Crikvenica (22.1) i Naprijed (22.3).

Za kraj, veoma je interesantna i objava vezana uz kaznu odličnog makedonskog veznjaka NK Rovinj Lazara Peeva. Iako smo čuli kako se radi o pravom profesionalcu, kazna od tri utakmice za ono što stoji u zapisniku s utakmice je manje logična nego da je disciplinski sudac napisao „nećemo ga uopće kazniti jer je simpatičan“.

Opravdanje će tražiti u činjenici da je igrač dostavio pisano očitovanje u kojem navodi da se je nakon utakmice ispričao sucima, te izražava žaljenje zbog incidenta koji je prouzročio. No, ako „mjerimo“ po tom metru, onda se nakon svakog prijestupa najlakše ispričati, pa možda možemo i maknuti kažnjavanje uopće, samo neka se ljudi ispričaju.

Uz to, NK „Rovinj“ je kažnjen i s 200 eura, temeljem uvida u zapažanje delegata utvrđeno je da je u 57. minuti više igrača opkolilo i vršilo pritisak na pomoćnog, a zatim više njih i na suca utakmice da promjeni odluku.

Zanimljivo, što se te situacije tiče, uzimajući u obzir iskaze više svjedoka s utakmice kao i autoritete u sudačkom svijetu, dvojbe nema – Rovinježi koji su „opkolili“ suca što nije dozvoljeno i pohvalno, imali su pravo u procjeni sudačke odluke.