Prva HŽRL

KAKAV PREOKRET! Damir Grunbaum postaje predsjednik ŽRK Umag, Boris Lisica imenovan novim trenerom

Ima nade! ŽRK Umag iza sebe ima težak period u kojem se klub doveo do razine da nema sigurnosti hoće li se uopće natjecati u Prvoj HŽRL, a otišla je i jedna od najboljih igračica, Nataša Miočinović. Sada, čini se, dolazi svjetlo na kraju tunela.

I to u vidu dosadašnjeg predsjednika nogometnog kluba u tom gradu, Damira Grunbauma, koji je izgleda postao „vatrogasac“ za teške sportske situacije u Umagu. NK je doveo na stabilne noge pa se za nadati kako će to učiniti i sa ŽRK.

„Bila je bezizlazna situacija, morao sam pomoći, a poklopilo se sasvim slučajno“, kaže Grunbaum kojem čestitamo, a on odgovara: „Nemate na čemu čestitati, stvarno, sada treba podmetnuti leđa. Narušeni međuljudski odnosi, odlazak igračica, godinama je klub trošio iznad svojih mogućnosti. Treba se sve presložiti, a već je dosta učinjeno.“

Boris Lisica, nekad trener u muškom rukometnom klubu, čovjek čije je znanje neupitno

Natjecanje se nastavlja, ali uz dozu opreza: „Uspjeli smo vratiti neke igračice, imamo novog trenera Borisa Lisicu. Nastavit ćemo natjecanje u 1. HRL, ali shodno mogućnostima. Osloniti ćemo se na domaće igračice, i naravno maksimalno se brinuti o zanemarenoj rukometnoj školi. Teško je zaraditi ugled i postići uspjehe, a vrlo je lako to sve izgubiti. Uglavnom nema više koraka dužih od noge, oslanjanje na vlastiti pogon – to je recept koji bi svi klubovi trebali primijeniti i ne bi bilo toliko propalih klubova u bilo kojem sportu.“

Već je sada jasno kako će ŽRK Umag imati zahtjevno proljeće, ali jedno je sigurno, umaška rukometna ljepotica će imati kudikamo više navijača – sretno ‘klinkama’ i ostatku družine u ŽRK Umag!

Kalendar

srpanj 2024
P U S Č P S N
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031