Home Rukomet Prva HŽRL KAKAV PREOKRET! Damir Grunbaum postaje predsjednik ŽRK Umag, Boris Lisica imenovan novim...

KAKAV PREOKRET! Damir Grunbaum postaje predsjednik ŽRK Umag, Boris Lisica imenovan novim trenerom

Ima nade! ŽRK Umag iza sebe ima težak period u kojem se klub doveo do razine da nema sigurnosti hoće li se uopće natjecati u Prvoj HŽRL, a otišla je i jedna od najboljih igračica, Nataša Miočinović. Sada, čini se, dolazi svjetlo na kraju tunela.

I to u vidu dosadašnjeg predsjednika nogometnog kluba u tom gradu, Damira Grunbauma, koji je izgleda postao „vatrogasac“ za teške sportske situacije u Umagu. NK je doveo na stabilne noge pa se za nadati kako će to učiniti i sa ŽRK.

„Bila je bezizlazna situacija, morao sam pomoći, a poklopilo se sasvim slučajno“, kaže Grunbaum kojem čestitamo, a on odgovara: „Nemate na čemu čestitati, stvarno, sada treba podmetnuti leđa. Narušeni međuljudski odnosi, odlazak igračica, godinama je klub trošio iznad svojih mogućnosti. Treba se sve presložiti, a već je dosta učinjeno.“

Boris Lisica, nekad trener u muškom rukometnom klubu, čovjek čije je znanje neupitno

Natjecanje se nastavlja, ali uz dozu opreza: „Uspjeli smo vratiti neke igračice, imamo novog trenera Borisa Lisicu. Nastavit ćemo natjecanje u 1. HRL, ali shodno mogućnostima. Osloniti ćemo se na domaće igračice, i naravno maksimalno se brinuti o zanemarenoj rukometnoj školi. Teško je zaraditi ugled i postići uspjehe, a vrlo je lako to sve izgubiti. Uglavnom nema više koraka dužih od noge, oslanjanje na vlastiti pogon – to je recept koji bi svi klubovi trebali primijeniti i ne bi bilo toliko propalih klubova u bilo kojem sportu.“

Već je sada jasno kako će ŽRK Umag imati zahtjevno proljeće, ali jedno je sigurno, umaška rukometna ljepotica će imati kudikamo više navijača – sretno ‘klinkama’ i ostatku družine u ŽRK Umag!

Previous articleISTRASPORT VAS VODI NA VRHUNSKI RUKOMET | Odgovorite na pitanje i osvojite dvodnevnu ulaznicu na Labin Handball Cup!
Next articleU Muntiću je mirno pred jurnjavom za ostanak među elitom