Home ISTRA Futsal KAKVA UTAKMICA! Osam golova u pulskoj drami, napetost se mogla rezati nožem!

KAKVA UTAKMICA! Osam golova u pulskoj drami, napetost se mogla rezati nožem!

Malonogometaši Stanoinvest Futsal Pule odigrali su protiv Olmissuma izrazito dinamičnu i napetu utakmicu, u kojoj su obje momčadi pokazale o kakvim se visoko kvalitetnim kadrovima radi.

Nakon što su se u prvih deset minuta istaknuli vratari, prije svega gostujući Bilandžić obranivši tri teška udarca, u 11. je maestralnim potezom, „potkopavanjem“ vanjskim dijelom tenisice, Galvao donio prednost Olmissumu. Zaista fantastičan potez iz teške situacije.

Do kraja poluvremena zaprijetili su snažnim udarcima Mataja i Moravac, ali je Bilandžić bio nesavladiv sve do 16. minute kada na asistenciju Osredkara, Niko Vukmir sjajno bježi gostima i s desne strane gađa suprotni kut za 1:1!

Samo minutu kasnije Olmissum radi šesti prekršaj, pa Manolo Bilić ima priliku dovesti Puljane u vodstvo iz deseterca. Odmjeren udarac završio je na vratnici pa je ostalo 1:1.

U 22. minuti vidimo najljepši potez na utakmici. Dugu loptu poslao je vratar Darko Milanović, a David Mataja ju je u protivničkom šestercu primio kao da ima ljepilo na tenisicama. Kada ju je tako savršeno smirio, preostalo mu je samo zabiti za 2:1.

No, samo pola minute kasnije iz jedne konfuzne situacije puca Kuraja i zabija za 2:2. Milanović nakon toga brani “zicer” Kusturi, a na drugoj strani u istoj minuti “bombu” Bilića “skida” Bilandžić.

Neobičan pogodak vidjeli smo u 28. minuti. Komplicirali su po svom šestercu Milanović i Osredkar, a onda i pogodili Sekulića od kojeg se lopta odbija u mrežu – 2:3.

U 32. minuti odigrali su Puljani sjajnu akciju. Ramić je povukao po lijevoj strani, dao na drugu stranu za Difonza, a ovaj uposlio na petercu strijelca Daniela Moravca za 3:3!

Reprezentativni pivot Antonio Sekulić je u 37. minuti, iz prvog kornera Olmissuma na utakmici, „poklopio“ jednu loptu i ona se otkotrljala u gol za 3:4!

Ipak, ni tu nije bio kraj napetostima! Puljani su, logično, krenuli s golman-igračem, te je lopta stigla na desnu stranu do Bernarda Difonza, a ovaj pogađa za 4:4 i delirij u dvorani! Do kraja susreta imao je Difonzo na sjajan asist Mataje i priliku za postati junakom, ali je Bilandžić spasio svoju momčad pa je ostalo 4:4.


PULA – Dom sportova „Mate Parlov“ – SUPERSPORT HMNL – 10. KOLO – SUCI: Josip Dujmić (Jurdani) i Dino Kramar (Varaždin) DELEGAT: Dragan Jurić (Pula)

STANOINVEST FUTSAL PULA – OLMISSUM 4:4 (1:1)

Strijelci: 0:1 Galvao 11′, 1:1 Vukmir 16′, 2:1 Mataja 22′, 2:2 Kuraja 22′, 2:3 Sekulić 28′, 3:3 Moravac Da. 32′, 3:4 Sekulić 37′ 3:4, 4:4 Difonzo 39′

Žuti kartoni: Grbić (Stanoinvest Futsal Pula)

STANOINVEST FUTSAL PULA: Milanović, Osredkar, Mataja, Difonzo, Vukmir, Moravac Da., Dujmović, Grbić, Hasanbašić, Lolić, Bilić, Ramić, Prelčec, Lorber

Trener: Nijaz Mulahmetović

OLMISSUM: Bilandžić, Pavić, Perišić, Moura, Galvao, Kustura, Hrstić, Jurlina, Kuraja, Bissoni, Juretić, Kolobarić, Sekulić, Čizmić

Trener: Duje Maretić