Home Nogomet Mlađi uzrasti KAMP VRATARI ISTRA | Na sedmom izdanju sudjelovalo 30 mladih čuvara mreža

KAMP VRATARI ISTRA | Na sedmom izdanju sudjelovalo 30 mladih čuvara mreža

SHARE

Danas je u Puli završen sada već tradicionalni trening kamp za vratare “Vratari Istra” kojeg vodi licencirani stručnjak Goran Vujica. Ovog puta održao se na umjetnoj travi gradskog stadiona Aldo Drosina, u dva termina. Na kampu je sudjelovalo čak 30 vratara, a osam je trenera odradilo 12 treninga.

“Obzirom da imamo svoju viziju kako bi rad s djecom-sportašima trebao izgledati i ovog smo se puta odrekli poklona i umjesto toga donirati dva dječja doma sa sportskom opremom i slatkišima u ovo blagdansko vrijeme”, započeo je idejni kreator projekta Goran Vujica pa nastavio:

“Kada smo prije nepune tri godine kretali s ovim projektom, nismo mislili da će se on razviti u ovako nešto. Svakim kampom sve nas je više, djeci se sviđa ovakav pristup i način rada, a roditelji vrijeme provode u druženju i uvijek iznova dokazujemo sami sebi, ali i okolini da igrališta mogu biti puna, a djeca nasmijana te da to ne koči napredak u svakom pogledu, kako sportskom, tako i ljudskom. Ako to nije bit sporta i treniranja u ovakvim kolektivima, onda nešto nije u redu s našim sustavom.”

Nakon toga Vujica je krenuo sa zahvalama: “Hvala svim vratarima, njihovim roditeljima, trenerima (Nini, Acu, Cindri, Lovretu, Patriku, Borni i Jošku) koji su svoje slobodno vrijeme odvojili kako bismo mogli odraditi ovako kvalitetan kamp. Zahvaljujemo se i svim gostima koji su nas posjetili, medijima koji nas prate, PulaSportu koji je omogućio korištenje terena te Robertu Cveku na svesrdnoj podršci. I za kraj, hvala Kiki, Moreni i mojoj supruzi Jasmini na fotografijama i video materijalima što nam je bilo potrebno da sve stavimo na društvene mreže jer na taj način znamo da se nešto uistinu i dogodilo”, s osmijehom je završio vidno raspoloženi Vujica.

Mlade vratare podsjetili su tijekom ovih dana Andrej Prskalo, čuvar mreže HNK Rijeka te Ante Džaja, trener golmana u NK Zadar. Vidljivo je da Vujica ne pokreće samo kamp, već i kompletan način razmišljanja i trenerski stil kad je u pitanju rad s djecom.