Mlađi uzrasti Ostalo

KAMP ZA PONOS ISTRE I PULE | Goran Vujica održao peti trening kamp za vratare

Već neko vrijeme hvalimo projekt školovanja vratara kojeg već neko vrijeme provodi Goran Vujica, a posljednji Kamp dokazao je da pulski stručnjak radi strašan posao. Naime, škola za vratare „Vratari Istra“ održala je trening kamp od 22.12.- 30.12.2017. godine na terenima NK „Banjole“ u Banjolama. Trening kamp je okupio 29 vratara od 7-17 godina koji su podijeljeni u dvije grupe odradili 12 treninga (šest po grupi).

Na kampu je bilo angažirano ukupno sedam trenera i to Spomenko Vujica, Aleks Mudrić, Florijan Cindrić, Patrik Vujica, Borna Vujica, Filip Peruško i Goran Vujica, a zamišljeni program u cijelosti je proveden zahvaljujući odličnim uvjetima za rad, angažiranim trenerima i vratarima koji su bili izuzetno motivirani da provedu sve zahtjeve koji su se pred njih postavljali.

“Prezadovoljan sam ovim petim po redu kampom koji smo pokrenuli. U nepune dvije godine od 10-ak vratara došli smo do impresivne brojke koja samo dokazuje da u ovom našem okruženju djeca žele ovakve aktivnosti. Gotovo svi vratari nam se vraćaju u kampove, a broj prijavljenih na ovom kampu bila bi oko 35 da su svi mogli doći s obzirom na to da su pojedini bili na putu ili su na žalost bili bolesni. I ove godine osigurali smo odlične uvjete za rad, kvalitetnu opremu za treniranje, osiguranje za sve polaznike, poklone za sve vratare, a novina je da smo uz redovite tople napitke nakon treninga za polaznike osigurali i kutak za druženje roditelja gdje su bez naknade mogli popiti čaj ili kavu, a o čemu se brinula moja supruga Jasmina (inače tajnica Udruge)”, rekao je Goran Vujica pa nastavio:

“Rezultat svega je da su se djeca uz kvalitetan rad, družila, da smo se svi na neko vrijeme odmaknuli od svega, od strke i medija, kompjutera i mobitela, popili čaj u dobrom društvu, a da osmjeh nije silazio s naših lica. Kada smo krenuli s ovim projektom upravo je ovo bio glavni cilj, kvalitetan rad s vratarima uz dobro osmišljen program koji će im biti zanimljiv, koji će im dati na važnosti, kojim će im objasniti njihovu stvarnu ulogu u današnjem nogometu.”

Treba spomenuti i da je polaznike Kampa posjetio kapetan Istre 1961 Kenan Hadžić što je razveselilo mališane i one nešto starije, ali da se isto tako i ozbiljno radilo: “Treninzi su bili koncipirani tako da se većim dijelom vratare stavljalo u situacijske zahtjeve pri čemu su trebali donositi ispravne odluke što se danas prakticira u svim jakim školama za vratare, i vidim da je to put kojim ćemo u buduće ići ukoliko budu ostvareni uvjeti za to jer su vratari odlično reagirali i prihvatili taj način rada i razmišljanja. Tim ljudi koji se okupio oko škole je izuzetan i ovakav jedan program smo odradili bez problema, pridobili smo povjerenje vratara i njihovih roditelja, stekli autoritet znanjem i kada se tako stvari poslože možete provesti što god isplanirate. Sada malo odmora i krećemo s novim projektom”, za kraj je izjavio Goran Vujica.

Kalendar

srpanj 2024
P U S Č P S N
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031