SHARE

“Ludu” utakmicu su danas odigrali Dugopolje i Istra 1961 u sklopu četvrtog kola Prve HNL za juniore. Utakmicu koju treneri nimalo ne vole, ali utakmicu koja je ponudila jako puno svega. I dobrog nogometa, i grešaka, i preokreta. Baš onako kako publika najviše i voli.

Od samog početka pulska momčad dominira i stvara prigode, reklo bi se, na terenu postojali su samo Puljani. Na ulasku u 13. minutu iz slobodnog udarca sa 20 metara Pajković fenomenalno pogađa za vodstvo, a Puljani nastavljaju sa dominacijom što u 40. minuti rezultira i drugim pogotkom, ovoga puta Glavana i vodstva od 2:0

Na žalost, pred sam kraj prvoga dijela nakon bezopasnog udarca Dugopolja sa 20 metara, Pajković nogom starta na loptu, ali sudac na iznenađenje svih na stadionu pokazuje na najstrožu kaznu koju Botić pretvara u pogodak.

Na početku drugoga dijela, Zoko, koji je netom ušao u igru nakon kornera poravnava na 2:2, no Istra 1961 ponovno preuzima inicijativu pa se Krčalić u 53. minuti najbolje snalazi u gužvi i dovodi Puljane u novo vodstvo. I daljnji tijek utakmice ponudio je otvorenu igru na obje strane, gdje domaćini iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara pogađaju vratnicu, a odbijenu loptu iz gužve Vuko posprema u mrežu Sabattia za novo izjednačenje.

Podiglo je izjednačenje domaću momčad koja u 66. minuti nakon autogola Ostovića po prvi puta prelazi u vodstvo na današnjoj utakmici. Puljani su na to vodstvo uzvratili još snažnije i konkretnije kada nakon jednog kontranapada Krčalić bježi obrani domaćina i biva rušen što rezultira drugim žutim kartonima za domaćeg braniča Mijića.

Potaklo je to Puljane na totalnu ofanzivu koja je minutu prije kraja urodila plodom. Nakon centaršuta u šesnaesterac domaćina, na odbijenu loptu natrčao je Maurić i sa 15 metara topovski je spremio u gol Dugopolja za podjelu bodova.


DUGOPOLJE – Igralište ŠC Hrvatskih vitezova – Prva HNL juniora  – 4. kolo. – SUDAC: Ante Terzić (Split), Pomoćnici: Mate Pavić (Split), Kristijan Kuduz (Vrlika)

DUGOPOLJE – ISTRA 1961 4:4 (1:2)

Žuti kartoni: Zoko, Vuković (Dugopolje), Pajković, Maurić (Istra 1961)

Crveni kartoni: Mijić 75′ – drugi žuti karton

Strijelci: 0:1Pajković 13′, 0:2 Glavan 40′, 1:2 Botić 43′ (11 m), 2:2 Zoko 47′, 2:3 Krčalić 53′, 3:3 Vuko 56′, 4:3 Ostović (ag) 66′, 4:4 Maurić 89′

DUGOPOLJE:Šego, Mijić, Pervan, Botić, Milišić, (od 55. Vuković), Jerković, (od 55. Petrović), Zovkić, (od 46. Radan), Vuko, Radovančić, (od 46. Zoko), Čengić, (od 86. Stjepanović), Vukman

Trener: Ivic Žuljević

ISTRA 1961: Sabatti, Perković, Vujnović, Maurić, Krčalić, (od 83. Novak), Rovis, (od 86. Boucaux), Legović, (od 60. Šusterajter), Pajković, Mujkić, (od 60. Gobbo), Glavan, (od 60. Hmura) Ostović

Trener: Ivan Lajtman