Home Nogomet Treća HNL Zapad Karlo Đivoje više nije trener Pomorca 1921: “Kad sam vidio da su...

Karlo Đivoje više nije trener Pomorca 1921: “Kad sam vidio da su kratkoročni ciljevi zamijenili dugoročne, tu više za mene nema mjesta”

NK Pomorac 1921 ove je sezone novak u Trećoj HNL Zapad i jasno je kako im nije lako osigurati ostanak u ovakvoj konkurenciji. Rezultati nisu idealni, a nakon poraza od Buja, Pomorac 1921 mora ponovno tražiti trenera, jer to im više nije Karlo Đivoje koji je podnio ostavku.

„Kada pogledi upravnog tijela kluba i stručnog  kadra nisu usmjereni prema istome, kada se razilazimo u ključnim stavovima ostaje samo jedna moguća opcija. Odgovornost je uvijek na treneru i kao takvu je i prihvaćam ali ne i krivicu. Krivica je na leđima cijelog kolektiva ili bi trebala biti a ne na pojedincu. Povjerenje je najvažnije u svemu“, rekao je u početku Đivoje pa dodao:

„Spreman sam bio boriti se do kraja i ne predati se na legitiman i sportski način, ali kada me se obezvrijedilo kao trenera i osobu, kad sam vidio da su kratkoročni ciljevi zamijenili dugoročne, kad je postao važniji trenutak rezultata od smjera i vizije kluba jednostavno onda tu za mene više nije bilo mjesta niti prostora za dalje. Jedini legitimitet koji nisam imao je trenutni rezultat da potvrdim da su moje namjere ispravne i da klub ide i da će ići dobrim smjerom.

Svakom treneru bi trebalo biti najvažnije da njegovi igrači igraju na gornjoj granici svojih mogućnosti i kao takvi da se prezentiraju u utakmici. Moji igrači su na treninzima davali maksimum svaku utakmicu angažman je bio neupitan i meni kao treneru je to bilo i više nego dovoljno, ali za rezultat se nešto pita i protivnika.

Škola nogometa ima sustav, posložena je i sigurno će Pomorac imati plodove svoje škole i u seniorima samo treba vremena, puno rada i najvažnije povjerenja u struku. Zahvaljujem se klubu na prilici, zasad doviđenja“, zaključio je Đivoje.