Home Rukomet Prva HŽRL Katarina Raspudić: “Moj nastavak prvenstva je upitan, ali vjerujem u svoje cure,...

Katarina Raspudić: “Moj nastavak prvenstva je upitan, ali vjerujem u svoje cure, dobro se trenira”

Pred novo kolo Prve HŽRL u kojem ŽRK Rudar dočekuju posljednje plasiranu ekipu ŽARK Split, popričali smo s jednom od iskusnijih igračica u kadru Labudica, Katarinom Raspudićom. Nažalost, nismo krenuli u lijepom tonu.

„Da, trenutno moj nastavak prvenstva je upitan, trebam odraditi magnetsku rezonancu koljena kako bi vidjeli što se dešava i kako da postupimo za dalje“, priča ozlijeđena Labudica koja sigurno mnogo nedostaje svojoj ekipi.

Upitali smo je i o razlici u ligama – ŽRK Rudar ove je sezone napredovao u viši rang.

„Velika je razlika u odnosu na drugu ligu, cure su fizički puno jače, iskusnije i igra se brži rukomet. Naravno je da se privikava većina njih, ali od starta nas prate ozljede, tako da svaku utakmicu netko izostane ili igra „polu ozlijeđen“.“

Na rasporedu je utakmica u kojoj su, po prvi puta ove sezone, bodovi lagani imperativ.

„Očekujemo vrlo tešku i zahtjevnu utakmicu, jer Split je jedina ekipa u ligi bez bodova koja sigurno dolazi sa željom za pobjedu. Ja vjerujem u svoje cure, dobro se trenira i priprema za ovu utakmicu, nama je to jedna od bitnijih i dva boda bi nam puno značila“, kaže Raspudić pa dodaje:

„Treba dobro otvoriti utakmicu i držati taj stav do kraja i nema sumnje da bodovi ostaju u Labinu, te nakon toga da možemo mirne glave otići na par dana odmora i krenuti u pripreme za nastavni dio prvenstva. I ovim putem pozivam sve navijače da nas dođu podržati i bodriti u što većem broju, jer vi ste naš osmi igrač.“

Utakmica se igra u subotu, 18. studenog 2023. godine, s početkom u 18 sati – naravno, u Sportskom centru Franko Mileta.

PRVA HŽRL – LJESTVICA