Home ISTRA Ostali sportovi KDPSR Poreč potvrdio titulu najuspješnijeg kluba u državi

KDPSR Poreč potvrdio titulu najuspješnijeg kluba u državi

SHARE

Plivačice i plivači KDPSR ”POREČ” nastupili su dana 17. i 18.07.2021. na Prvenstvu Hrvatske u mješovitim štafetama 4 x 1250 m i pojedinačnom Prvenstvu Hrvatske na dionici 7500 m.

Prvog dana natjecanja na rasporedu je bila utrka mješovitih štafeta 4 x 1250 m u kojoj su za porečki klub nastupili Paula Lončarević, Leona Coha, Đivo Damić i Edi Hadžić. Porečka štafeta uvjerljivo je pobijedila s prednosti većom od jedne minute ispred prošlogodišnjih pobjednika KDP ”SPLIT” i trećeplasirane štafete splitskog KDP ”POŠK”.

Drugoga dana plivala se pojedinačna utrka za Prvenstvo Hrvatske na 7500 m. Muška utrka odlučena je doslovno u zadnjim metrima, a porečki plivač Đivo Damić zauzeo je drugo mjesto iza pobjednika Grge Mujana iz KDP ”Split”.

Nakon nekoliko godina Mujanove dominacije, prvi put se dogodilo da neki plivač čitavu utrku otpliva rame uz rame s njim. U samom finišu je ipak presudilo Mujanovo veće iskustvo i zauzimanje bolje pozicije za finiš nakon zadnjeg okreta.

U ženskoj utrci Porečanka Leona Coha zauzela je drugo mjesto iza prvoplasirane Matee Sumajstorčić iz zagrebačke ”Mladosti”. Trećeplasirana je bila porečka plivačica Paula Lončarević.

„Moramo istaknuti odlično plivanje svih naših plivača u ovoj utrci, tako da su Edi Hadžić, braća Aljoša i Andrej Pribac, Niko Balenta, Leon Martinjaš i Maj Pribac svi plasirani među prvih deset u apsolutnom poretku kod muškaraca. Ovim nastupom dokazali smo da smo trenutno vodeći klub daljinskog plivanja u Republici Hrvatskoj“, poručili su iz KDPSR Poreč.