Home Nogomet Treća ŽNL Istra Kiša golova na trećeligaškom Sjeveru

Kiša golova na trećeligaškom Sjeveru

SHARE

Peto kolo je u pet odigranih utakmica donijelo sve u znaku petice. Dakle, gotovo pet golova po utakmici. Prosjek su svakako podigli Momjan i Moela u susretu koji je završio 7:2 za Momjance, a ništa manje precizniji nisu bili u svom susretu Vižinada i Galeb koju je momčad Vižinade slavila sa 6:1.

Momčad Moele je na gostovanje kod Momjana pristigla sa samo devet igrača (tako barem piše u zapisniku), a načeo ih je već u četvrtoj minuti iz kaznenog udarca Patrik Pribac. Do poluvremena dvaput je za Momjan pogodio Boris Krešić, a jednom Patrik Pasar, dok je za Moelu precizan bio Sven Muminović.

U nastavku Diego Vižintin dodao je dva pogotka za Momjan, uz jednog Pasarovog, a za Moelu je precizan bio Mato Kršić. Robi Dionis i Dean Krt već su nakon 35. minuta odveli Marušiće protiv Livada do relativno sigurnog vodstva od 2:0. No, uspavane domaćine u 55. minuti kaznio je Stelio Cotić, no dalje od toga nije išlo. S 2:1 Marušići uzeše trobod.

Istim rezultatom, pomalo iznenađujuće, Savudrija je slavila protiv vodećeg Dinama iako je od 55. minute igrala bez Marka Šinceka koji je isključen zbog “čašćenja” suca Budimira, njegovih odraslih predaka, ali i mladih potomaka.

Goste je u vodstvo doveo domaćin. Marko Kruljac zabio je gol u vlastitu mrežu, no ispravio ga je Mario Ragać četiri minute prije odlaska na odmor. Konačnu pobjedu Savudriji iz kaznenog udarca donio je Klaudio Stabile nakon sat vremena igre.

I Grožnjan Oprtalj je došao do domaće pobjede svladavši u Vali momčad Babići 1947 sa 2:0. Danielle Visintin i David Makovac potpisali su grožnjansku pobjedu ove subote…

Na ljestvici je nakon pet kola i dalje u vodstvu Dinamo sa 12 bodova, a slijedi ga Vižinada sa dva boda manje. Na začelju je Moela koja jedina još nije okusila slast osvojenog boda.