Home Košarka Mlađi uzrasti KK Pazin ne staje s aktivnostima ni u lipnju!

KK Pazin ne staje s aktivnostima ni u lipnju!

SHARE

U nedjelju je održana završnica mini lige Pazinštine u košarci uz veliki broj igrača, roditelja, prijatelja i rodbine. Nakon natjecanja u kategorijama U9 gdje je pobijedila ekipa Tinjana, ispred Pazina i Svetog petra u Šumi u kategoriji U 11 je prvi bio Pazin ispred Karojbe, Tinjana i Pazina 2 te utakmice mama i sinova i tate protiv tata održan je prigodni domjenak sa rošitljem i pizzama.

Pored Tanje Ančić, Daria Lukšić i Jerka Ćus, te Tedija Daus posebno treba pohvaliti sve roditelje koji su pomogli svaki na svoj način u organizaciji košarkaške fešte najmlađih košarkašića Pazinštine. Ipak, za istaknuti je roštiljaša tatu Vlahovića koji je na velikoj vrućini spremao obroke kako nitko ne bi bio gladan. Naglasak događaja bio je na zajedništvu i KK Pazin je još jednom dokazao da je velika košarkaška obitelj.

U subotu i nedjelju predkadeti su nastupali u Crikvenici. Na ovogodišnjem turniru „Memorijal Marino Pađen“ nastupilo je pet prijateljskih ekipa „Belišće“, „Krka“ (Novo Mesto), „Pazin“, „Medveščak“ (Zagreb) i „Crikvenica“.

Nakon dva dana igranja utakmica, druženja i zabave ( domaćini su odlično organizirali turnir i pripremili zajedničko kružno putovanje brodom do otoka Krka) naslov pobjednika pripao je domaćoj momčadi „Crikvenice“ u čijim je redovima igrao i 204 cm visoki Marino Dubravčić, najbolji igrač i strijelac turnira inače posuđeni igrača KK Otočac (budući član KK Split ).

Najbolja petorka turnira je Bruno Vilušić (“Crikvenica”), Jan Benković (“Pazin”), Andrija Brzović (“Medveščak”) Leon Filipovič (“Krka”) i Erik Weber (“Belišće”).

Pazinci su prvi dan odigrali mušku utakmicu sa domaćinima i u jednom trenutku u drugom dijelu zaprijetili na četiri razlike, ali je dominacija pod košem domaćina bila odlučujuća. U drugoj utakmici sa medvjedima koje vodi Damir Cici Miljković nametnuli su se u prvoj četvrtini kada su odigrali najbolje na turniru i agresivnom, prepoznatljivom igrom sa 20:5 riješili utakmicu.

Da je Medvešćak odlična ekipa pokazao je u zadnjoj utakmici turnira kada su domaćini u zadnjih pola minute došli do pobjede od pola koša. U trećoj utakmici uvjerljivo su pobijedili Belišće. U zadnjoj utakmici turnira ispuhani psihički i fizički ( presudno bez Mateja Oplanića, ali i Milohanića, Ivića i Gortana) uvjerljivo su uz svoju najlošiju svoju igru izgubili od rastrčanih igrača Krke iz Novog Mesta.

Sve utakmice turnira sudio je Zoran Dragojević Kizo, a za zapisničkim stolom su bili juniori domaćina Klaudio Maričić i Sven Car. Nagrade najboljima predao je Mladen Pađen, otac tragično preminulog Marina Pađena nekadašnjeg košarkaša „Crikvenice,“ u spomen koga se ovaj turnir trinaestu godinu održao.