Home Košarka A2 liga košarkaša KK Pazin pobijedio novog prvaka lige za treće mjesto na kraju sezone!

KK Pazin pobijedio novog prvaka lige za treće mjesto na kraju sezone!

Jučer se u pazinskoj gradsko-školskoj dvorani održao derbi susret između košarkaša Pazina i Crikvenice koja je usprkos porazu postala prvak A2 lige Zapad te će ući u kvalifikacije za ulazak u Prvu mušku ligu, piše naš partnerski portal Kampanja.

Povjerenik natjecanja Zoran Pjevalica uručio je kapetanu gostujuće ekipe ekipe Mandžuki pehar za prvo mjesto. U prvom dijelu prvenstva Pazinjani su uz Kraljevicu (koja je na domaćem terenu pobijedila Crikvenicu) jedini u Crikvenici opasno prijetili domaćim košarkašima.

Očekivali su dugo Pazinjani prigodu i u posljednjem kolu uzvratili im za poraz. Od prve do zadnje sekunde agresivnom igrom po cijelom terenu povećavali su prednost koja se približavala i do 20 razlike.

Praktički u trećoj četvrtini osigurali su pobjedu (jedini od svih ekipa u drugom dijelu prvenstva!) i izborili pred svojom vjernom publikom treće mjesto koje će vjerojatno podijeliti sa nekoliko ekipa s istim brojem bodova. Treće mjesto je tim vrijednije kada se zna da pazinski košarkaši jedini u A2 ligi Zapad imaju sve košarkaše koji su potekli u pazinskoj školi košarke!

Što se tiče same utakmice, Marko Krulčić ubacio je čak 36 poena, dok je David Ferenčić zabio 20 koševa.


PAZIN – Gradsko-školska dvorana – A2 LIGA ZAPAD – SUCI: Sušanj, Baki i Erik

KK PAZIN – KK CRIKVENICA 94:79

(22:20, 30:22, 25:19, 17:18)

PAZIN: Travalja 8, Cvijanović, Toni Sironić, Zajc 11, Oplanić 16, Jerko Ćus, Levak 3, Kovačić, Luka Sironić, Krulčić 36, Juričić, Ferenčić 20

CRIKVENICA: Latin 5, Šamanić 10, Car 3, Karabajić 11, Mandžuka, Vilušić 10, Šulentić 20, Sviben 6, Perić 14

Previous articleSUPER HBL | Boćarima Pule istarski derbi, Pazinjanima posljednja boća odnijela pobjedu
Next articleOslabljeni domaćin u potpunosti izdominirao neprepoznatljive goste