Home Košarka A1 Liga košarkaša KK Stoja dovela bivšeg kadetskog prvaka Srbije i nekad člana U20 reprezentacije...

KK Stoja dovela bivšeg kadetskog prvaka Srbije i nekad člana U20 reprezentacije te države

Košarkaši Stoje danas igraju prvenstveni susret, a objavili su i dolazak novog igrača. U redove žuto-plavih stigao je Aleksa Matić, bivši mladi reprezentativac Srbije u kategoriji U-20, koji je posljednje nastupao za sveučilište North Alabama University (USA).

Aleksa je rođen 1999. godine, visok je 1,96 cm i igra na poziciji beka, te je nastupao 2019. godine na EP U-20 za reprezentaciju Srbije u Tel Avivu. Prilikom potpisa ugovora sa žuto-plavima Aleksa se ukratko predstavio navijačima Stoje:

“Košarkom sam se počeo baviti u Školi košarke KK Vizura u Beogradu, odakle prelazim u MEGA Basket, gdje sam ostvario svoje najveće uspjehe među kojima bi istaknuo osvajanje kadetskog prvenstva Srbije, igranje na juniorskom turniru Eurolige, pa i osvajanje Europskog prvenstva u Bratislavi. Po završetku svoje juniorske karijere, prešao sam u BKK Radnicki na Crvenom Krstu gdje sam proveo jednu sezonu“, rekao je Matić pa završio:

„Nakon toga želio sam proširiti svoje košarkaško znanje u Americi, gdje sam upisao studij te proveo četiri godine na University of North Alabama igrajući D1 (1. Division). Vjerujem da će dolazak u Stoju biti dobar početak moje profesionalne karijere, ali prije svega želim da pomognem klubu da se razvije i izgradi svoje mjesto na košarkaškoj karti Hrvatske.“

Previous articleJEDINSTVENA PREDKADETSKA LIGA | Vodnjanska Oliva do prve povijesne pobjede
Next articleJadran i Grobničan remizirali na otvaranju priprema