Home Nogomet Ostalo KOMPLICIRANO I NETRASPARENTNO | Mijenjaju se predsjednici i odbori, ali NSŽI u...

KOMPLICIRANO I NETRASPARENTNO | Mijenjaju se predsjednici i odbori, ali NSŽI u srži ostaje isti

SHARE
Nsži

Nakon novog „vala“ telefonskih poziva uslijed „frke“ koja je nastala zbog jednog smiješno sročenog akta, zaključak ljudi iz istarskog nogometa, od kojih su neki i članovi Izvršnog odbora NSŽI-a, barem još uvijek, je sljedeći – Darko Raić Sudar nije zaslužio biti predsjednik ovakvog NSŽI-a.

Naime, dojam je da je to osoba čistih namjera, a iz dana u dan stižu potvrde da takvi ne mogu previše promijeniti na Marsovom polju. Sporan dokument je „poziv za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2019. godini“ koji je objavljen na stranicama NSŽI-a, a u kojem ne postoji apsolutno nijedan (!) kriterij prema kojem bi se saznalo kome je ciljano bliže namijenjen i na koji će se način sredstva rasporediti.

„Kvalitetu svakog pojedinog projekta ocijenit će Povjerenstvo za izradu, provedbu i vrednovanje Poziva za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2019. godini koje će imenovati Izvršni odbor Nogometnog saveza županije istarske. Nakon provedenog postupka vrednovanja, na prijedlog Povjerenstva za izradu, provedbu i vrednovanje Poziva za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2019. godini, Izvršni odbor Nogometnog saveza županije istarske donijet će Odluku o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2019. godini.“

Da se razumijemo, odluku o raspisivanju ovakvog poziva donio je bivši Izvršni odbor pa neki članovi ovog novog saziva nisu ni upoznati s njim (što je također ogroman problem), a sada bi oni trebali imenovati povjerenstvo koje će nakon toga njima predložiti koje projekte izabrati. Da se moglo zamršenije i netransparentnije, vjerojatno bi bilo…

Na kraju ostaje žal što očito nismo uspjeli „iskoristiti“ autoritet i sposobnosti Darka Raić Sudara za rješavanje problema unutar struktura Saveza, već je on postao „štit“ ljudima koji već neko vrijeme „vedre i oblače“ istarskim nogometom. I da, potpuno je žalosno da će i ovaj projekt koji je mogao biti ekstra pozitivna stvar, zbog osobnih interesa postati predmet sprdnje i neslaganja.