Home Nogomet Mlađi uzrasti KORONA ĆE PRIČEKATI SEDAM DANA | Sutra se utakmice ipak igraju, a...

KORONA ĆE PRIČEKATI SEDAM DANA | Sutra se utakmice ipak igraju, a onda se kreće u modificiranje rasporeda dva vikenda, tamo gdje se može!

SHARE

Danas je u Puli održan interni sastanak dvaju nogometnih saveza, NSPGŽ-a i NSŽI-a. Sastanak se dogodio na temu igranja prvenstva u omladinskim ligama gdje istarski klubovi u kategorijama mlađih i starijih pionira moraju putovati u riječku regiju i obrnuto.

Na sastanku je zaključeno kako će vikend ispred nas u tim ligama biti odgođen (jedini okršaj unutar županija koji se može odigrati je Istra 1961-Novigrad), a onda će se raspored modificirati na način da će u naredna tri tjedna igrati istarski klubovi međusobno i klubovi s riječkog područja međusobno. Obzirom da su po četiri u svakoj ligi, mlađih i starijih pionira, to znači da će se tako moći odraditi tri kola.

Nakon toga bi se trebali odigrati susreti klubova iz različitih županija, ukoliko epidemiološka situacija dozvoli, ali svi se nadaju kako će za tri tjedna atmosfera biti kudikamo povoljnija. Čekamo službenu potvrdu, ali sudionik sastanka, predsjednik Darko Raić Sudar, nam je potvrdio kako je zaključak donesen.

Javio nam se Branko Kajfež, možda ne ljut, ali nezadovoljan našom preuranjenom objavom: “Nije istina da se za vikend odgađaju utakmice, štoviše, sve se igraju prema rasporedu, a onda ćemo pokušati dva naredna vikenda, a to bi bila druga i treća kola playoffa liga NS Rijeka, raspored napraviti tako da igraju klubovi samo protiv onih iz svoje županije. Što se tiče odgoda za sutra, može biti odobreno onim klubovima koji su zatražili odgodu, protivnik je pristao i dogovoren je novi termin odigravanja. U tom slučaju odgodit ćemo utakmicu koja se treba igrati sutra”, poručio je tajnik NS Rijeka, Branko Kajfež.