Home Košarka A1 Liga košarkaša KOŠARKAŠKI VIKEND | Prvoligaši pobjednički, drugoligaši i kadeti Pazina uplovili u poraze

KOŠARKAŠKI VIKEND | Prvoligaši pobjednički, drugoligaši i kadeti Pazina uplovili u poraze

SHARE

Košarkaški vikend odrađen je vrlo uspješno, kada su u pitanju istarski klubovi u višim rangovima. Zbog utakmica reprezentacije, ŽKK Pula Črnja Tours nije igrala ovaj vikend, a istarski klubovi A1 muške lige ostvarili su dvije pobjede. Nažalost, u A2 ligi Zapad nije ostvarena nijedna pobjeda.

Istrauni je u ranom terminu subote pobijedio u Karlovcu s 79:85. Fantastičan je bio Marko Milekić s 26 koševa i 17 skokova, uz šest asistencija. Osim njega, za spomenuti je i doprinos Dominika Šamije koji je na 23 koša nadodao i po pet skokova i asistencija.

Pula 1981 je pobijedila na svom parketu Rudeš s 69:65 i to im je druga pobjeda u ovoj sezoni. Ponovno je sjajan bio Kyron Anderson s 26 koševa s gotovo 70% preciznosti. Pojačanje Saša Gligorović podijelio je sedam asistencija. Istrauni i dalje drži sedmu poziciju, dok je Pula 1981 posljednja dvanaesta, ali sa samo pobjedom manje od pretposljednjeg Borova i dvije od Podravca, Karlovca i Grafičara.

Kadete Pazina, može se slobodno reći, porazio je Ivan Perasović, mlađi sin proslavljenog košarkaškog stručnjaka Velimira. On je u Pazinu gdje je susret završio 75:95 za KK Split, postigao 32 poena uz 12 skokova. U pazinskim redovima najbolji je bio Gvido Guštin s 30 koševa i pet skokova.

U A2 ligi Zapad novi poraz Labinjana od kojih je bio bolji Kastav, i to za pola koša – 77:78. Najbolji među “kovarima” bio je Molnar s 25 koševa. Rovinj je poražen u Crikvenici s 79:69, a predvodio ih je Atlija s 20 poena. Krk je “protutnjao” Pazinom, bilo je 63:85, a Belina je ponovno bio najefikasniji s 25 koševa. Dva su susreta 11. kola odgođena, i to Kraljevica-Stoja i Jadranka-Istrauni II.

Najbolji istarski klub u A2 ligi Zapad je onaj iz Labina kojem je prvo mjesto “otrgnuo” Kastav pa su sada ta dva kluba s 20 bodova vodeći u ligi. Treći je Rovinj s 18 bodova, a Pazin je sedmi s 13 bodova, dok jedan manje ima posljednja Stoja.