Home Rukomet Prva HRL Jug Kostić na kraju presudio Rovinježima u istarskom derbiju

Kostić na kraju presudio Rovinježima u istarskom derbiju

SHARE

Rovinježi su sinoć stigli u Labin na istarski derbi, a na kraju su ostali korak prekratki. Početak utakmice je odavao dojam dvije izjednačene momčadi, a u prvom dijelu nijedna momčad nije imala dva pogotka prednosti. To se prvi put dogodilo u nastavku.

Točnije, u 39. minuti Franković zabija za 17:14 što je prva osjetnija prednost Kovara u utakmici. No, Rovinježi u 47. poravnavaju na 19:19 i od tog trenutka igra se gol za gol sve do 50 sekundi do kraja utakmice kada Nikola Kostić pogađa za 27:26 i delirij u labinskoj dvorani.

Domaće je predvodio Bruno Derossi s devet pogodaka, a po pet su nadodali Mario Ratkajec i Niko Franković dok je svoj doprinos dao i vratar Zena. Kod gostiju isti učinak kao Derossi imao je Sandi Đukanović, a jedan manje gol postigao je Amir Bašić.


LABIN – SC FRANKO MILETA – PRVA HRL JUG – 3. KOLO
SUCI: Borna Božiković i Marko Đurinović (oba Zagreb)

RUDAR ADRIA OIL – ROVINJ 27:26 (11:10)

RUDAR ADRIA OIL: Zena, Ratkajec 5, Tomičić, Lazar 1, Vozila, Štucin, Ugrin 2, Derossi 9, Mandić, Jelušić, Murselović, Dukić, Kostić 3, Lukšić 2, Ajanović, Franković 5

Sedmerci: 6/8, Isključenja: 14 minuta (Ratkajec 2, Štucin 2, Ugrin 2, Jelušić 2, Dukić 2, Kostić 2, Lukšić 2)

Trener: Dalibor Zupičić

ROVINJ: Benussi, Marinčić, Kota 6, Lukšić 2, Bašić 2, Maroš, Djerdj, Pentek 1, Đukanović 9, Maras, Pavlov, Trojanović, Massarotto, Bačić, Modrušan

Sedmerci: 3/3, Isključenja: 10 minuta (Pentek 6, Djerdj 4)

Trener: Dario Jagić