Home Rukomet Prva HRL Jug Kovari poraženi u Omišu pred utakmicu sezone

Kovari poraženi u Omišu pred utakmicu sezone

Dovoljno je samo pogledati broj isključenja kako bi shvatili važnost današnje utakmice u omiškom Ribnjaku. Hrvatski Dragovoljac i Rudar Adria Oil bore se za ostanak u Prvoj HRL Jug, a danas su uspješniji bili domaći rukometaši.

Krenulo je s 4:1 za Dragovoljce, a u 18. je ponovno 8:5, nakon što su Kovari u jednom trenutku i poravnali. Mali broj igrača u rotaciji Labinjane je koštao napadačke raznovrsnosti pa su u prvom dijelu gol postigla samo tri igrača.

Pobjegli su domaći i na 17:12, pa i na 18:13, ali se Labinjani ne predaju te se vraćaju sve do dva pogotka zaostatka, na 24:22 prvi put. Do kraja susreta igralo se gol za gol pa je Hrvatski Dragovoljac slavio u susretu s čak 28 minuta isključenja.

Domaćina je predvodio Mislav Plazibat sa sedam golova, dok je kod Kovara takav učinak imao dvojac Alexandar Lazar i Antonio Jelušić. Po tri gola dodali su Ratkajec i Matačić. Rudar Adria Oil sada se mora spremiti za domaću utakmicu protiv Opuzena koja se možda i može nazvati – utakmicom sezone.

OMIŠ – SD Ribnjak – PRVA HRL JUG – 12. KOLO – SUCI: Dražen Anušić (Klis) i Dubravko Vukovac (Solin)

HRVATSKI DRAGOVOLJAC – RUDAR ADRIA OIL 27:25 (12:9)

HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Glavaš, Topić P., Topić N. 3, Maleničić S., Jakelić H. 3, Kutleša, Vukasović, Plazibat 7, Mikulić, Maleničić M. 4, Jakelić B., Varvodizh, Zebić 5, Jurin, Kaša 2

Sedmerci: 4/5, Isključenja: 16 minuta

Trener: Joško Ivanišević

RUDAR ADRIA OIL: Zena, Fratucanov 2, Ratkajec 3, Velagić, Lazar 7, Štucin, Jelušić 7, Matošević T., Dukić 1, Derossi 2, Matačić 3, Dundara

Sedmerci: 2/2, Isključenja: 12 minuta

Trener: Valter Matošević