SHARE

Ovog vikenda igra se posljednje 22. kolo 1. HRL Jug u sklopu kojeg RK Rudar Adria Oil odlazi na gostovanje u Gospić. Protivnik će ovog vikenda biti iskusna momčad domaćina koja je ove sezone svoj cilj ostvarila.

Možemo reći kako je utakmica bez rezultatskog značaja s obzirom da su Kovari u prošlom kolu potvrdili treće mjesto, na ruku im je išao poraz RK BM 07 koji su jedino bili konkurenti za to mjesto, dok s druge strane domaćin RK Gospić je sigurno na desetom mjestu s četiri boda manje od MRK Kozale koja drži deveto mjesto.

U prvom djelu sezone RK Rudar Adria Oil pobijedio je RK Gospić 39:33 te se za nadati kako će i ovoga puta bodovi pripasti Kovarima, samo je pitanje kakav će sastav trener Zdenko Batinić imati na raspolaganju.

Naime, u prošloj utakmici protiv RK Buzeta, u kojoj su Kovari pretrpjeli težak domaći poraz, trener Batinić nije mogao računati na Lazara, Ugrina i Frankovića koji je unatoč visokoj temperaturi pokušao odigrati te možemo reći kako ni Ratkajeca nije bio u potpunosti spreman zbog pozitivnog testa na Covid-19 zbog kojeg je morao izostati cijeli tjedan.

Vjerujemo kako će mladi Franković i Ratkajec biti spremni za subotnji ogled protiv Gospića, Ugrin je sigurno van sastava dok preostaje za vidjeti kakav će s ozljedom biti Lazar, i naravno nadamo se da će svi ostali biti zdravi i spremni za posljednju utakmicu sezone. Utakmica se igra u subotu 07.05. s početkom u 18:00 sati u Gradskoj športskoj dvorani Gospić.