Home Nogomet Treća HNL Zapad Kovari u ponedjeljak kreću u pripreme za novu sezonu

Kovari u ponedjeljak kreću u pripreme za novu sezonu

Polako završava odmor i za labinske Kovare. Sljedećeg ponedjeljka Roberto Paliska izvesti će na Zelenicama momčad pred koju nisu postavljeni nikakvi imperativi.

Rang natjecanja u kojemu se labinski ponos nalazi, prema mišljenju novoga predsjednika Sandia Dobrića sasvim je dovoljan, pa će prigodu da svoj talent i svoju nogometnu kvalitetu predoče javnosti dobiti mnogi mladi labinski nogometaši.

Rudar Trans Euro napustio je dugogodišnji napadač Ivan Macan koji svoju karijeru nastavlja u Opatiji, dok će njegov prezimenjak, vratar Tony Macan, pokušati svoju karijeru podići na malo viši nivo obzirom da se nalazi u Rudešu na probi.

Amerikanac Chase Column Van Wey svoju će karijeru također pokušati nastaviti u drugoligašu iz Dubrave, dok se Ivan Giljanović vratio u svoj grad, u Pulu, pa će sljedeće godine nastupati za konkurenta s Verude.

Odlaskom vratara Tonya Macana konačno će svoju prigodu dočekati Paolo Blažina koji je istu itekako zavrijedio, a seniorskoj će momčadi biti priključen i mladi vratar Dilan Bašić koji je pozornost na sebe skrenuo u završnici prošle natjecateljske sezone.

S Mestalle u Zelenice stigao je i Antonio Stepčić, dok se Kristijan Bembić vraća u Rudar, iz županijskog prvoligaša, Jedinstva Omladinac iz Nedešćine.

Labinjani su dogovorili i sve pripremne oglede, uz napomenu kako još traže suparnika za 13. kolovoza. Tako će prvu pripremnu utakmicu odigrati u Labinu sljedeće subote protiv porečkog Jadrana, a sedam dana nakon toga na Zelenice stiže Pazinka.

Šestog dana kolovoza u goste stižu Buje, dok će dan kasnije kombinirana momčad nastupiti u Rapcu na Memorijalu Nedima Kovačevića. Takozvanu “generalku” pred prvenstvo koje započinje 27. kolovoza, Kovari će odigrati sedam dana ranije protiv novaka u ligi, momčadi Medulina 1921.