Home Nogomet Druga ŽNL Istra KREĆE II ŽNL ISTRA | Derbi prvog kola igra se u Puli,...

KREĆE II ŽNL ISTRA | Derbi prvog kola igra se u Puli, izrazitog favorita za titulu pred prvenstvo nema

Ove subote, utakmicama Muntić-Rabac i Polet-Istra Tar, započinje nova sezona Druge ŽNL Istra. Jedna od atraktivnijih liga na našem portalu kreće ovog vikenda, a same momčadi prema prvim informacijama djeluju spremno. Zasad je teško reći tko će biti najveći favorit za naslov te bi ove godine trebala konkurencija biti žešća nego lani.

Muntić ojačan za Matiju Grbina i Tedija Husarića dočekuje Rapčane koji su ovog ljeta svoj kadar itekako osnažili. Momčad Nine Kosa sada ima Antona Batelića, Robina Vidaka, Adnana Subašića, Alena Mujačića i Thomasa Načinovića, sve redom mlade, a talentirane mladiće. U Muntiću neće smjeti računati na Daniela Načinovića i Luku Jurkića koji moraju odraditi kaznu.

Snašićani dočekuju Tar, ali bez ponajboljeg ofenzivca od lanjske sezone, Bojana Popovića koji je otišao u Gomirje. Ipak, mnogo očekuju od Darka Sertića i Erika Černjula, momaka koji su u svoje vrijeme nosili juniore NK Rudara. Istra iz Tara nije pretjerano mijenjala svoj kadar.

Brtonigla NV je iz Novigrada vratila svog nekadašnjeg člana Evana Kraljevića, a veliko pojačanje trebao bi biti i Elvio Brombara. Puris, novak u ligi, je zadržao sve igrače iz prošle sezone, a trener Neven Baćac dobio je osam novih igrača, sve mlađih od 25 godina, pa je jasno što će biti forte Supetaraca ove sezone – mladost i elan.

Plomin i Dajla nisu promijenili kosture momčadi, štoviše, minimalno su mijenjali pred novu sezonu, za razliku od Istre koja je podosta promijenila sastav, ali obzirom na dolazak Alena Kalčića, Kristaja Genta, Tomislava Čaje, i Josipa Vazgeča realno je da ne trebaju razmišljati o donjem domu ljestvice. Ponovno bi jaka, možda i najveći favorit za naslov, mogla biti vineška Iskra. Jači su za Kristijana Matulju i Emina Jašarevića pa bi upravo susret u Puli trebao biti derbi prvog kola.

Lokalni derbi igraju Kaštelir Labinci i Višnjan 1957. Kaštelirci su iz Livada donijeli odličnog veznjaka Patrika Zovića kojem već duže vrijeme nije mjesto u Trećoj ŽNL Sjever, a Višnjanci su pomladili ionako kvalitetnu momčad. I taj bi susret trebao biti atraktivan.

Pula ICI je oslabljena odlaskom Valjka i Živića u Medulin, ali su se pojačali bivšim braničem Rudara i Istre Michaelom Radolom, stigli su i braća Katović te Damir Pauletić pa za „cementaše“ ne bi trebalo biti problema. U goste im dolazi standardno odlična Mladost iz Rovinjskog Sela kojoj su otišli Luka Sošić u Kanfanar i Renato Đuričić u Rovinj, a pristigao je Mastilović iz Bala. Sve u svemu, očekuje nas zanimljivo prvo kolo, a sve utakmice započinju u 17 sati.


II ŽNL ISTRA – 1. KOLO

[jsMatchDayStat matchday_id =”4209″]

II ŽNL ISTRA – LJESTVICA

[jsStandings id =”46224″ columns =”played_chk;win_chk;lost_chk;draw_chk;point_chk;goalscore_chk;goalconc_chk;curform_chk”]

II ŽNL ISTRA – 2. KOLO

[jsMatchDayStat matchday_id =”4210″]

Previous articlePorečki jedriličari sudjelovali na PH u Hvaru, Nika Fornažar viceprvakinja države
Next articleNe zna se tko je luđi – ovi koji pitaju, ili ovi koji dozvoljavaju?!