Home ISTRA Nogomet Kreće obračun za naslov prvaka i dodjelu europskih pozicija

Kreće obračun za naslov prvaka i dodjelu europskih pozicija

SHARE

Nakon nepunih četrdesetak dana na travnjake diljem Lijepe naše vraća se hrvatska nogometna “elita”. Započinje borba za naslov prvaka države, kao i raspodjela mjesta za nastup dogodine u europskim natjecanjima. Ona druga borba, ona za opstanak u elitnom rangu, okončana je na samom početku, valjda je svima relevantnima to i jasno.

Hrvatski Dragovoljac je ove sezone ona momčad koja je zalutala u najelitnije natjecanje među hrvatima. Ulaskom prošle godine zadovoljili su svoju želju i ambiciju, no kadar sa kojim su krenuli u natjecanje, bio je jednostavno nedostatan za bilo što osim za brzi izlazak iz najjačeg hrvatskog nogometnog natjecanja.

I ove su zime doživjeli egzodus igrača, no, HNK Rijeka je pokrenula, nazovimo to tako, postupak održavanja legitimiteta natjecanja te je u Siget poslala šestoricu igrača. Za riječkim će s primjerom povesti, ili se već poveo i ostata društva sa vrha HNL-a, no to neće biti dovoljno da se Sigećani spase. Lokomotiva bi to trebala jasno pokazati ove subote.

Društvo iz Gradskog vrta pomalo se okupilo i ekipiralo po željama svojeg trenera i ove zime. Odlazak Petra Bočkaja posebice je pogodio one najvatrenije navijače Osijeka, pa je i Bjelica bio ove zime na “udaru ulice”, odnosno tribine, no sve je to anulirao dovođenjem Mije Caktaša, najizazovnijeg igrača u ovom prijelaznom roku. Zajedno sa Caktašom, u istoj turi, stigao je i Vinko Petković, pa je osječka priča oko pojačanja već sada prilično ostvarena.

No, za dobar ulazak u proljetni dio trebati će im prilično i truda i sreće, naravno, jer sa druge strane stoji im Slaven Belupo, momčad koja je Osijek držala u šah-matu nedavno u hrvatskom kup natjecanju. Zoranu Zekiću, treneru Belupa, velika je želja usporiti osječke akcije i gurnuti štap u kotače plavo-bijelog stroja.

U listopadu prošle godine na Šubićevcu je Šibenik laganini oskrvnuo Hajduka. U utakmici u kojoj su Šibenčani bili izuzetno napaljeni, a u kojoj je Hajduk izgledao kao da je prvi puta momčad izišla na travnjak, Curić i Mina donijeli su trobod šibenskoj momčadi. Danas, sa ovakvim Hajdukom mišljenja smo da je to nemoguća misija i da je Hajduk izraziti favorit ovog prvog proljetnog kola.

Derbi susret prvoga kola svakako se igra na Maksimiru gdje Dinamo dočekuje Rijeku. Rijeka je bila kobna za “modre” ove godine u kup natjecanju, pa je nakon tog susreta došlo i do smjene na klupi zagrebačke momčadi. Prije toga su Rijeka i Dinamo odigrali dva susreta na kojima smo gledali golijadu. Obje su utakmice okončane rezultatom 3:3. No, budite uvjereni, to ovoga puta nećete gledati…