Home Boćanje Turniri Kreće regionalna boćarska liga u kojoj nastupa Istra Poreč

Kreće regionalna boćarska liga u kojoj nastupa Istra Poreč

Po uzoru na popularne kolektivne sportove i boćarski klubovi iz Slovenije, Crne Gore, Srbije i Hrvatske pokrenuli su regionalnu ligu. U premijerno izdanje uključilo se sedam klubova, Istra Poreč, zagrebački Zrinjevac i Metković iz Hrvatske, slovenska Trata iz Škofje Loke, crnogorski Meljine i Val iz Herceg Novog i srpska momčad Novog Beograda.

Domaćin jednog od dva polufinalna turnira regionalne lige predstojećeg vikenda, u subotu i nedjelju, 10. i 11. rujna će u porečkoj boćarskoj dvorani Veli Jože biti Istra Poreč koja će se u konkurenciji Zrinjevca i Trate natjecati za dva mjesta koja vode na finalni turnir. Turnir će u subotu od 16:00 sati otvoriti Istra Poreč i Zrinjevac, dok će u nedjelju od 9:00 sati igrati Zrinjevac i Trata, a od 15:30 sati Istra Poreč i Trata.

Biti će to prigoda da ljubitelji boćanja prvi puta na dijelu ove sezone vide Istru Poreču, predvođenu novim trenerom Milanom Celijom,  pojačanu za novu sezonu s iskusnim Rolandom Marčeljom, dugogodišnjim kapetanom hrvatske reprezentacije koji je stigao iz riječkog Vargona. Porečanima će ovaj turnir ujedno biti generalna proba pred dva susreta četvrtfinala europskog Kupa prvaka koje će 24. rujna i 8. listopada odigrati sa slovenskim Agrochem Hrastom.

Svakako će zanimljivo biti na dijelu vidjeti i naš najtrofejniji klub svih vremena Zrinjevac, čiji će dres u novoj sezoni nositi čak tri istarska boćara, mladi Filip Matijašić i Adrian Radola, te iskusni Sandro Ladavac. Mamac za ljubitelje boćanja trebao bi biti i najtrofejniji slovenski klub svih vremena Trata koja bi u Poreč trebala doći u iznimno jakom sastavu. Naime, momčad iz Škofja Loke bi samo za ovo natjecanje trebali pojačati slovenski reprezentativci i jedni od najtrofejnijih svjetskih boćara današnjice peterostruki europski i peterostruki svjetski prvak Davor Janžič, te europski i trostruki svjetski prvak Dejan Tonejc.

Istovremeno turniru u Poreču, u Herceg Novom se igra drugi polufinalni turnir na kojem će se Metković, Novi Beograd, Meljine i Val boriti za još dva mjesta koja vode na Final Four. Završni turnir će se 21. – 23. listopada 2022. odigrati u Beogradu.

Previous articlePredvođena Emanuelom Butkovićem Stoja do zlata, Pazinci brončani
Next articleTREĆA ŽNL JUG – NAJAVA – 2. KOLO: Veliki derbi Labinštine, Perojcima težak zadatak kod Galižane