Home Nogomet Ostalo KRENULI I VETERANI | Jadran, Žminj 2000 i Stari Grad očekivano startali...

KRENULI I VETERANI | Jadran, Žminj 2000 i Stari Grad očekivano startali pobjedama

SHARE

Nakon seniora svoje natjecanje tradicionalno započinju i veterani pa su tako ovoga ponedjeljka diljem županije istrčali stari majstori. Na Sjeveru je prvak već poznat te su se s tom spoznajom ponovno uvjerili Umageži koje je Jadran preskočio sa uvjerljivih 5:1.

Malo iznenađenje je pobjeda tarske Istre nad Funtanom od 4:2, a ostali su rezultati očekivani. Ovo je skupina sa najmanje neizvjesnosti pa ćemo se više posvetiti dvjema drugima gdje je prštalo već od prvog kola.

Na Centru smo odmah imali sudar titana u kojem je Žminju 2000, kojemu su mnogi predviđali krah nakon brojnih odlazaka, ugostili mlađe i spremnije kolege iz Nedešćine. Nakon 30 minuta domaćini su vodili 2:0 golovima Szusca, ali je pred kraj poluvremena Pajković smanjio i doveo susret u neizvjesnost.

Gosti su od tada pleli mrežu pred vratima domaćih i nakon jedne gužve početkom drugog dijela uspjeli izjednačiti. Nakon toga su očekivano tražili pobjedu, ali ih je svojim trećim pogotkom, a drugim iz slobodnjaka ohladio “rovinjsko-žminjski Ibrahimović” Josip Szucs.

Pojačani Kanfanar (A. Bakša, Klaričić) se s lakoćom prošetao u Savičenti (1:3) a Žminj je s teniskih 6:2 “sprašio” Cement. Zadnji dvoboj je onaj između Barbana i novaka u ligi, ponovno aktiviranog Rovinja i završilo je miroljubivo 1:1. Rovinježi su povukli „svojih“ pet igrača iz Žminja 2000 i aktivirali ostale dečke iz mlađe generacije, a od stare garde tu su Gržević i Matošević.

Županijski prvaci veterani Pazina su ovo kolo bili slobodni, no treba reći da su opet najveći favoriti za osvajanje mini i ukupne titule. Na Jugu samo jedna pobjeda domaćina i to ona Banjola nad Mladosti iz Fažane. Domaćini su napravili mega momčad s prinovama Švrakom, Vujicom i Radulovićem, a Fažanci su optimizam temeljili na dolascima Radole, Trajkova i povratku oporavljenog Šisteka, ali je utakmica riješena već u prvih 20 minuta sa četiri pogotka u mreži gostiju.

Najveće iznenađenje prošlog proljeća, veterani Velog Vrha kod kuće su izgubili od čvrstih Galižanaca, a prošlogodišnji prvaci skupine Jug veterani Starog Grada su sigurnim korakom prošli kroz Vodnjan i “isporučili” im pet “komada”.

Već sada je jasno da će Stari Grad i Banjole voditi veliku borbu za prvaka. Zadnji susret je bio između Ližnjana i novoga kluba u natjecanju Pula ICI. Dečki sa Valkana su dugogodišnju želju konačno pretvorili u aktivno igranje, a iz debija su izašli neporaženi i podijelili bodove sa pravednih 1:1.