Home ISTRA Ostali sportovi Kristijan Andabaka: Split ipak igra na jednoj višoj razini

Kristijan Andabaka: Split ipak igra na jednoj višoj razini

SHARE
Kristijan Andabaka/Foto: HKS

Odlična ovogodišnja pulska epizoda u Kupu Krešimira Ćosića okončana je u četvrtzavršnici Final Eight turnira u Zadru. Trećeplasirana ekipa elitnog hrvatskog razreda ipak je bila previsoka prepreka za pulske košarkaše koji nakon prolaska Škrljeva nisu imali snage za još jednu senzaciju.

“Kad se pogleda rezultat vidi se razlika između prve i druge lige, ipak oni igraju na višoj razini. Nakon nekoliko grešaka, teško se vraćati iz deficita. Bilo je ovo naše dobro izdanje, pokazali smo da kad igramo sa srcem možemo parirati. Kasnije kad nam je energija i koncentracija popustila, takva ekipa kakva je Split ne prašta greške”, objašnjava šibenski branič u redovima Puljana Kristijan Andabaka.

Bijeloplavi su se odmah nakon poraza od “žuth” okrenuli prvenstvenim obavezama. Nakon jutarnjeg treninga u Zadru krenuli su put Dubrovnika gdje ih u subotu očekuje dvoboj u okviru 16. kola Prve muške lige.

“Htio bih još jednom naglasiti da je ovo jedno jako lijepo iskustvo. Moji su igrači pokazali dobru koncentraciju protiv ekipe koja igra po meni najbolju košarku. S nekim greškama smo sami sebe sputavali, razlika je ipak velika, mogli smo to svesti na ljepši rezultat. No, ponavljam, lijepo iskustvo”, zaključio je trener Pule 1981 Sandro Nicević.