Home Nogomet Četvrta HNL Zapad Krk rutinski do prolaska, Kovari odradili formu

Krk rutinski do prolaska, Kovari odradili formu

SHARE

Nogometaši Rudara časno su poraženi na Krku od tamošnjeg trećeligaša, iako su na put krenuli sa samo 13 igrača, odnosno s jednim veznjakom i jednim vratarom na klupi. Rezultat je to mnogih izostanaka u radni dan, ali kvalitetnijeg rješenja nisu pronašli.

Na samom terenu bilo je s njihove strane solidno, iako treba naglasiti da je Krk imao više od igre. No, do 46:59 (nadoknada suca Čuljka iznosila je dvije minute) Robert Brdar je prekrasnim udarcem „izvana“ doveo Krk u vodstvo.

Tako grogirani kasnim pogotkom, Kovari moraju ponovno po loptu u mrežu u 53. minuti kada se najbolje u gužvi snalazi Nikola Totić za 2:0 ili 0:2, ovisno kako se gleda, obzirom da je nominalno Rudar bio domaćin, ali na Krku.

Točku na „i“ ove utakmice u kojoj je trećeligaš zasluženo slavio stavio je Paolo Gibičar nakon bijega po lijevoj strani i preciznog udarca. Krk je imao dominaciju, ali nije stvorio veliki broj izraženih prigoda pa treba izdvojiti tek dvije lijepe obrane Blažine, jednu u svakom poluvremenu.


KRK – Igralište Josip Pepi Uravić – Gledatelja: 100

KUP HRVATSKE – PRETKOLO – SUDAC: Ante Čuljak (Zagreb)

RUDAR – KRK 0:3 (0:1)

Strijelci: 0:1 Brdar 45′, 0:2 Totić 54′, 0:3 Gibičar 83′

Žuti kartoni: Kruškić (Rudar), Brdar, Zec (Krk)

RUDAR: Blažina, Dragovina, Paić, Stojković, Kozić, Macan, Bembić, Dadić, Hasanbegović, Kurtić, Kruškić (od 55. Načinović)

Trener: Franko Čupić

KRK: Berković, Con, Kurolt, Čuturilo (od 82. Mijić), Totić, Josipović (od 74. Gibičar), Brdar (od 86. Golić), Zec, Frančišković, Malinić, Vidović

Trener: Tomislav Lopac