Home Košarka Ostalo KSIŽ poslao molbu HKS da odgodi sva košarkaška natjecanja u Istri

KSIŽ poslao molbu HKS da odgodi sva košarkaška natjecanja u Istri

SHARE

Košarkaški savez IŽ na čijem je čelu Rovinjež Igor Franković uputio je molbu HKS-u za odgodom natjecanja.

„S obzirom na novonastalu situaciju vezanu uz COVID-19, Preporuku Stožera civilne zaštite Istarske županije ali i Odluke gradova u Istarskoj županiji, javljamo Vam se s molbom o odgodi prvoligaškog natjecanja na području Istarske županije odnosno natjecateljskih obaveza Košarkaškog kluba Pula 1981, s obzirom da prema rasporedu utakmica sa Kaštelom na rasporedu je u subotu u 17:30 sati.

Naime, jučerašnjom odlukom Vlade RH, od petka 13. ožujka obustavljena je nastava, ali i rad vrtića. Situacija u Istri nije alarmantna ali potrebno je poduzeti brojne mjere kako bi se spriječile neželjene posljedice, budući da smo mi ovdje u Istri, najbliži žarištu pandemije.

Svjestan sam zgusnutog rasporeda i obaveza odigravanja, no isto tako prioritet su nam naši igrači i članovi Saveza. Košarkaški savez Istarske županije shodno uputama Stožera obustavio je sva ligaška natjecanja. Svi klubovi na području Istarske županije ne treniraju, a također ovog vikenda odgođene su sve utakmice istarskih A-2 ligaša.

Naime, gradovi i sportske zajednice diljem Istre zatvorili su dvorane i terene pa samim time, klubovi fizički neće biti u mogućnosti trenirati i igrati. Ovim putem Vas molimo da nam do daljnjeg, zbog nemogućnosti treniranja, odobrite obustavu natjecanja Košarkaškog kluba Pula 1981, u sklopu Prve Hrvatske košarkaške lige kao i natjecanja istarskih A-2 ligaša (KK Rovinj, KK Rudar, KK Stoja i KK Pazin)“, stoji u priopćenju.