Home ISTRA Ostali sportovi Kuglački klub Istra iz Poreča na Prvenstvu regije imao čak 19 predstavnika

Kuglački klub Istra iz Poreča na Prvenstvu regije imao čak 19 predstavnika

SHARE

Ovog vikenda na prekrasnoj kuglani u Otočcu održano je Pojedinačno prvenstvo u kuglanju za najmlađe kuglačice i kuglače u kategorijama U9, U10, U11, U12, te za kadete/kinje U14. I mlađe juniore/ke U18 za područje HKR Zapad.  Ukupno je nastupilo 105 kuglačica i kuglača.

Iz kuglačkog kluba Istre prijavljeno je čak 19 takmičara i takmičarki, ali zbog obaveza dvojica kuglača iz kategorije U18 nije nastupilo. Najbrojniji su bili polaznici Škole kuglanja koja pri ženskom kuglačkom klubu djeluje od dvanaestog mjeseca.

Oni najmlađi U9 bili su najbrojniji, a i najuspješniji. Kod djevojčica Dea Gašparini osvojila je zlatnu medalju, a Sarah Prađeno srebrnu medalju. Kod dječaka u toj kategoriji najuspješniji je bio Marko Ašpan sa osvojenom srebrnom medaljom, a nastupali su još Lukas Kanjuh, Mario Žiković, Lean Labinjan, Gabrijel Dujmović i najmlađi takmičar Leon Prađeno sa svega nepune četiri godine.

U kategoriji U10 kod djevojčica nastupale su Nina Gašparini koja je osvojila brončanu medalju i vrlo uspješna Maja Tomičić. Kod dječaka u toj kategoriji nastupio je Lukas Simonetti. Nika Štetić nastupila je u kategoriji U11 i za svega četiri čunja izgubila je treće mjesto.

Za kadetkinje nastupila je Dora Štetić, a za kadete Luka Ašpan. Kod najstarijih U18 nastupile su Sindy Jelenić i Barbara Buretić, a kod muških Marko Sladovski. Osvajačima medalja treba čestitati, ali i svima ostalima na trudu i upornosti u igri.