Home ISTRA Ostali sportovi Kuglašice Istre Poreč četvrte na Europa Kupu u sarajevskoj Zetri

Kuglašice Istre Poreč četvrte na Europa Kupu u sarajevskoj Zetri

SHARE

Prošlog tjedna od drugog do sedmog listopada održao se ekipni Europa Kup u Sarajevu u dvorani Zetra. Igračice Istre su na Kupu osvojile četvrto mjesto. Prva dva dana igrale su se kvalifikacije, a onda je uslijedilo polufinale i finale. U polufinale osim Istre plasirala se još ekipa Triglav iz Slovenije, RakoshegyiVSE iz Mađarske i KC Schrezhein iz Njemačke.

U polufinalu sastale su se sa ekipom Triglav. Utakmicu su započele jako dobro i nakon prva dva bloka vodile sa 3:1. Onda je uslijedila odlična igra dviju Slovenki, a porečke su igračice pale u igri pa je rezultat bio na kraju 5:3 za Triglav sa 46 čunja u plusu.

Drugi dan uslijedila je borba za treće mjesto protiv ekipe KC Schrezhein iz Njemačke. Njemice su bile daleko fizički spremnije od naših djevojaka, tako da su Porečanke izgubile rezultatom 1:7 uz 127 čunja u minusu.

Postignutim rezultatom moraju biti zadovoljni, iako se nakon sedam godina igranja u Europi vraćaju bez medalja, ali treba reći da su na turniru nastupile bez najbolje igračice Nataše Ravnić, ali i solidne Tatjane Bebić. Najuspješnije porečke igračice bile su Maja Nanić (1705 srušenih čunja) i Valentina Pavlaković (1701 srušeni čunj).