Home Nogomet Istra 1961 KUP HRVATSKE | Nema veze kakva je, ali pred Istrom 1961 je...

KUP HRVATSKE | Nema veze kakva je, ali pred Istrom 1961 je povijesna šansa!

SHARE

Istra 1961 i Šibenik sutra igraju odgođenu utakmicu Kupa Hrvatske u 17 sati na šibenskom Šubićevcu. To je okršaj osmine finala, a pobjednik ima idealnu šansu za polufinale jer u četvrtfinalu ide na pobjednika trećeligaškog okršaja Oriolika i Rudara.

Danas se tim povodom održala press konferencija „online“ putem, a na njoj su bili trener Danijel Jumić i veznjak Antonio Perera.

„Utakmicu kupa iskoristit ćemo kako bi bolje upoznali nove igrače koji su nam došli. Ući ćemo u utakmicu maksimalno motivirani, želimo proći dalje i želimo pobijediti. Igrači su već na jučerašnjem treningu dobro izgledali i dobro reagirali, nakon današnjeg treninga putujemo za Šibenik, s maksimalnim fokusom na tu utakmicu“, rekao je trener Jumić.

Antonio Perera je španjolski veznjak koji je dosad za Istru 1961 nastupio u sedam prvenstvenih utakmica, gol razlika na kraju tih okršaja sveukupno je 3:15, a pulski je prvoligaš u to vrijeme osvojio jedan od mogućeg 21 boda.

„Igrali smo dobro prošle utakmice, ali rezultati nisu bili dobri za nas. Idemo u Šibenik pokušati preokrenuti taj trend i loš niz, idemo okrenuti rezultat u pozitivnom smjeru i pobijediti utakmicu“, kaže Antonio Perera.

Susret Šibenika i Istre 1961 koji prenosi HNTV sudi Zagrepčanin Ante Čuljak, a iz istog grada dolazi i prvi pomoćnik Anto Marić. Željko Bučar iz Duge Rese je drugi pomoćnik, a Jakov Titlić iz Potravlja je četvrti sudac. Duje Strukan je glavni u VAR sobi, a Vicko Bućan iz Mravinca je delegat susreta.