Home Nogomet Ostalo KUP JE VARIJANTA 3? Dva suca kažnjena zbog odbijanja testiranja, ali su...

KUP JE VARIJANTA 3? Dva suca kažnjena zbog odbijanja testiranja, ali su ipak sudila utakmice

SHARE

Logika je odavno protivnik HNS-ovih propisa, ali ide se sve dalje u suludosti postupanja. Naime, svi učesnici utakmica kada se igra prema Varijanti II, MORAJU imati ili COVID potvrdu ili se testirati prije utakmice i biti negativni.

Sve je jasno, je tako? Međutim, na dvije utakmice prethodnog kola Treće HNL Zapad dva su suca odbili testiranje, a nisu imali COVID potvrdu te samim time, prema definiciji postavljenoj od strane HNS-a, nisu smjeli biti unutar igrališta/stadiona.

Naravno, oba su suca odsudila utakmicu te su sada dobili jednomjesečnu suspenziju. Dakle, obojica su bila unutar stadiona bez da su dokazala da nemaju koronavirus. Jasno, gotovo sigurno postoji „rupa“ koju će HNS iskoristiti kao objašnjenje, ali poanta je nepobitna – logike nema.

Nastavno na to, kad su u pitanju COVID okolnosti, u Labinu su se proteklog tjedna odigrale dvije utakmice. Jedna u Kupu Hrvatske protiv Splita, druga u Trećoj HNL Zapad protiv Buja. Iako je među utakmicama prošlo 72 sata, na jednoj su gledatelji bili dozvoljeni, na drugoj ne. Jedno i drugo natjecanje je pod HNS-om, samo u Kupu Hrvatske vrijede neka druga pravila.

Zašto? Sigurno nikada nećemo saznati. Ali, jedno je sigurno, ovakvim nelogičnostima i „uvijanjem“ postavljenih pravila neće doći do povećanja povjerenja stanovništva, već samo do većeg inata i nezadovoljstva.