Home Nogomet Kup Istre Kup kao uvod u natjecateljsku sezonu

Kup kao uvod u natjecateljsku sezonu

SHARE
FOTO: Anto Ravlić

Ovoga vikenda otvaraju se i službena nogometna natjecanja na području Istarske Županije. Pedeset i dvjema momčadima priključiti će se u kasnijoj fazi trećeligaši u borbi za naslov pobjednika Kupa Istre, te osvajanje pozicija za natjecanje u Hrvatskom nogometnom Kupu dogodine.

Susret Moele i Dinama neće se odigrati, a onaj između Dajle i Momjana je odgođen. U Rovinjskom Selu večeras će odmjeriti snage Mladost i Vrsar, a sreću da bude slobodan u prvome kolu dobio je Peroj.

Gdje onda za ovaj vikend? Procijepljeni vjerojatno niste, covid preboljeli isto tako niste, a na Drosinu stoga ili ne možete ili Vam se ne da. No, ne brinite, eto u nastavku teksta proučite gdje će Vam biti najuzbudljivije od 18:00 sati u subotu ili nedjelju.

Subota Vam na rasporedu donosi dvanaest susreta, a ako niste previše udaljeni najnapetije bi trebalo biti u Banjolama gdje dolazi Medulin, te u Fažani gdje gostuje novi četvrtoligaš sa Velog Vrha. Ako ste na Labinštini poskočite do Viškovići gdje kod Cementa stiže obnovljeni Vodnjan, a uzbudljivo bi trebalo biti i u Umagu gdje put u naredno kolo traže nogometaši Žminja.

U ostalim susretima u kojima također uzbuđenja neće nedostajati sastaju se tijekom subotnjeg dana Rovinj – Plomin, Smoljanci Sloboda – Šišan, Barban 2013 – Iskra, Istra Tar – Babići 1947, Livade – Kanfanar, Savudrija – Galeb, Vižinada – Brtonigla Nova Vas, te Istra Pula – Muntić.

Kad se naspavate i dočekate novi dan, novu nedjelju, a nogometa Vam nije bilo previše evo prilike gdje možete provesti nedjeljno predvečerje. Osobno bih odabrao Galižanu gdje gostuje Polet, zbog reaktiviranih Galižanaca u nogometnom natjecanju, ali interesantno bi trebalo biti i u Valbandonu gdje gostuju renovirani Marčanci. U lokalnom derbiju susreću se Arne Peruški i Manjadvorci dok u Višnjanu gostuje Funtana.

Nije li Vam na kraj svijeta, zaletite se do Rapca gdje je derbi Labinštine obzirom da na Mestallu dolazi Raša 1938, a ako se zaželite malo svježijeg zraka odvezite se do Potpićna, tamo Vas čeka ogled domaćina i Štinjanaca. Renovirani Valdebek koji je i jučer registrirao masu novih igrača dočekuje Pomorac, a u Kašteliru domaćin će snage odmjeriti protiv Buzeta. Još sjevernije na rasporedu su susreti Marušići protiv Grožnjan Oprtlja, dok u Petroviju stiže Puris.

Najneizvjesnija utakmica nedjelje trebala bi biti na Šaraji, gdje kod Ližnjana gostuje Jedinstvo Omladinac, no je li to uistinu tako, ostaje da se uvjerite sami.