Home Nogomet Treća HNL Zapad KUSTIĆEV HNS JE BESKOMPROMISAN PO TOM PITANJU: Veli Vrh i OŠK Omišalj...

KUSTIĆEV HNS JE BESKOMPROMISAN PO TOM PITANJU: Veli Vrh i OŠK Omišalj neće naredne sezone igrati Treću NL Zapad

Nove informacije pristižu iz izvora bliskih HNS-ovim strukturama odlučivanja, a one nisu dobre po neke klubove iz našeg područja. Točnije, nisu dobre za niti jedan klub koji pravno ne zadovoljava uvjete ulaska u viši rang.

Naime, prema nama dostupnim informacijama, HNS je drastično počeo provoditi svoj pravilnik donesen 2021. proteklog ljeta, onog 2022. godine, kada primjerice Crikvenici nije dozvolio ulazak u viši rang zbog manjka momčadi omladinskog pogona – onih propisanih.

Kada vidimo što se trenutno događa sa Zagorom iz Unešića, kojoj ulazak u kvalifikacije za viši rang također priječi nedovoljno dobar omladinski pogon, jasno je već sada kako ne postoji ni miligram šanse za Veli Vrh i Omišalj u njihovoj želji da igraju Treću NL Zapad.

Kao što se vidi na HNS-ovom pravilniku, kandidat za četvrti stupanj natjecanja, što Treća NL Zapad jest, mora sezonu prije ulaska u viši rang imati ili sve četiri kategorije (mlađi pioniri, stariji pioniri, kadeti i juniori) ili tri, ali u potonjem slučaju moraju imati i U11 ili U9 selekciju. Veli Vrh i OŠK Omišalj to u ovoj sezoni nemaju i tu njihova priča završava, barem kada je u pitanju ovoljetni ulazak u Treću NL Zapad.

Takav rasplet situacije najviše pogoduje riječkoj Lokomotivi koja je peta (a do tog mjesta se može napredovati) koja ima sve navedeno potrebno za viši rang te želju za igranjem Treće NL Zapad. Ako se bude tražio treći klub uz Halubjan i Rovinj, to će biti Lokomotiva.