Home Košarka Ostalo Kvarner 2010 pobjednik Salkovog memorijala

Kvarner 2010 pobjednik Salkovog memorijala

SHARE

Nakon tri dana i šest odigranih utakmice završen je seniorski košarkaški 17. Memorijalni turnir Marijan Salamun Salko. Pazinski gradonačelnik Renato Krulčić otvorio je turnir te po završetku turnira podijelio pehare, a drugi dan turnira obavljen je posjet grobu pokojnog Salka u Gračišću.

Prvoplasirana ekipa je riječki Kvarner 2010 čiji je “vječni mladić” Siniša Štemberger bio prevaga u utakmici s Pulom 1981 koja je osvojila drugo mjesto. Ipak je primarno u tjelesnoj spremi bila uočljiva razlika između dva prvoligaša i dva drugoligaša.

Treće mjesto osvojili su gosti iz prijateljskog grada Belišća (najbolji igrač turnira je njihov igrač Luka Boras) koji su bili uspješniji od domaćina u trećoj četvrtini što je bilo odlučujuće. Domaćini ove godine ulaze u prvenstvo bez tri igrača generacije koja je u prvoj kadetskoj ligi između ostalih pobijedila Zadar te osvojila naslov srednjoškolskih prvaka Hrvatske.

Ekipa se treba treningom podignuti na višu razinu i pripremiti za naredno drugoligaško natjecanje. U sve tri utakmice igrali su svi igrači jer rezultat nije bio u prvom planu. Utakmica s Belišćem izuzev treće četvrtine, te prva četvrtina sa Pulom 1981 bile su ipak na zadovoljavajućoj razini.