Home Nogomet Ostalo LABINJANI ĆE DOBITI UMJETNU TRAVU? Siniša Verbanac: Infrastruktura je dosad kočila Iskru...

LABINJANI ĆE DOBITI UMJETNU TRAVU? Siniša Verbanac: Infrastruktura je dosad kočila Iskru u sportskom napredovanju

SHARE

Labinski news portal Labinska Komuna danas je donijela rubriku „1 pitanje 5 odgovora“ u kojoj su gostovali utjecajni ljudi tog grada po pitanju pomoćnog terena na Vinežu, odnosno realizacije izgradnje terena s umjetnom travom. Podsjetimo, Labin je jedan od rijetkih gradova koji nema nijedan teren s umjetnom travom.

Posebno je zanimljiv bio istup tajnika Sportske zajednice koji je ustvrdio kako je vinešku Iskru dosad teren s umjetnom travom kočio u sportskom napredovanju: „Smatram da bi u toj varijanti jako profitirala i NK „Iskra“ koja bi na svom stadionu imala uvjete za igranje 1. ŽNL, što ih je do sada dosta kočilo u sportskom napredovanju. Naravno da je za spomenutu varijantu veliki uvjet i dobra suradnja između Rudara i Iskre, iz koje bi oba kluba mogla imati velike koristi“, rekao je Verbanac između ostalog.

Nešto konkretniji u materijalnom smislu bio je Đanluka Miletić, predsjednik krovne sportske organizacije u Gradu Labinu: „Sagledavajući kompletnu problematiku iz današnje perspektive svjestan sam da je optimalno rješenje (i najizglednije) postavljanje umjetne trave na postojeće igralište na Vinežu jer takav zahvat ne iziskuje nikakvu građevinsku dozvolu (najbrža varijanta),s naglaskom da se iskopani materijal koji prethodi radovima postavljanja umjetne trave deponira na lokaciju iz prve varijante (kameni materijal ispod-kao drenaža, a zemljani iznad).

Takvom manipulacijom materijala koji bi se inače trebao odvesti na deponiju dobili bi plato koji bi se mogao iskoristiti za zatravljivanje i dobili bi dodatni prostor za održavanje treninga tipa igrališta kraj škole Matija Vlačić samo puno većih dimenzija.“

Kompletne izjave gore navedenog dvojca, ali i predstavnika Rudara i Iskre možete pogledati na ovom LINKU.